Kocaeli lodosa ve yağmura teslim: Vali Yavuz'dan açıklama geldi!

Kocaeli'de gün boyunca etkili olan fırtına ve yağış şehri adeta zor bir sınava çevirdi. Deniz taşarak yola kadar ulaştı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak dikkatli olunması konusunda uyardı.

AFAD'ın turuncu alarm verdiği, Meteoroloji'nin "Dikkat!" diyerek uyardığı fırtına ve yağış Kocaeli'de hayatı felç etti. Halk olumsuz hava koşullarından dolayı dışarıya çıkamazken; şehirde çatılar uçtu, kuşlar uçmakta zorlandı, ağaçlar ortadan ikiye ayrıldı. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen fırtınada sahil boyu çöple doldu, deniz taşarak yola kadar geldi, bir lunaparkın ise tentesi söküldü. Gölcük'te yol, ev ve iş yerlerini ise su bastı.

KANDIRA'DA AĞAÇ AYRILDI, KÖRFEZ'DE ÇATI UÇTU

Kandıra Bağırganlı’da da etkili olan şiddetli fırtına evin bahçesinde bulunan erik ağacını ortadan ikiye ayırdı. Körfez'deki Hacıosman Mahallesi Güvenir Sokak'ta ise 4 katlı bir binanın çatısı, sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle arkasında bulunan Karlı Sokaktaki 3 katlı binanın üzerine uçtu. Halıdere'de sahil kenarında bulunan ev ve iş yerlerini de su bastı. Binanın girişi suyla kaplanı, zemin katta bulunan evlerin içine kadar su girdi.

VALİ YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da X hesabından yaptığı açıklamada vatandaşı uyardı. Yavuz; "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün turuncu kod uyarılarının ardından Kocaeli’de dün başlayan şiddetli rüzgar bugün de etkisini sürdürüyor. İlimizdeki olumsuz hava şartları maddi hasar oluşmasına yol açtı" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber