Kocaeli Şehir Hastanesi çalışanları hastaneye ulaşamıyor! Büyükşehir’den istekleri var

Kocaeli Şehir Hastanesi çalışanları Kocaeli Büyükşehir’den, Karamürsel’den başlayarak Değirmendere, Gölcük ve sırasıyla tüm durakları dolaşacak bir otobüs hattı istiyor.

Bölgenin en büyük hastanelerinden birisi olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nde çalışanlar hastaneye ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Özellikle İzmit’in dışında oturan çalışanlar hastaneye en aşağı iki vesaitle geldikleri için zaman sıkıntısı yaşıyor.

SAATLER UYMUYOR

Şikayetvar.com’daki şikayete göre eşi Kocaeli Şehir Hastanesi’nde çalışan vatandaş, eşinin en aşağı iki dolmuş kullandığını ve saatlerin denk gelmediğinden şu sözlerle anlattı, “Eşim Kocaeli Şehir Hastanesi'nde hemşire olarak çalışıyor. Evimiz Gölcük'te. Gölcük'ten Şehir Hastanesi'ne tek dolmuş yok, önce şehir merkezine, oradan da Şehir Hastanesi dolmuşuna binmesi gerekiyor. Gelirken de aynı şekilde iki dolmuş kullanmak zorunda kalıyor ve bu süre olarak çok zaman alıyor. Dolmuş saatleri denk gelmiyor.”

YOL KÖTÜ VE TRAFİK ÇOK

Küçük bebeği olduğunu, eşinin kendi aracıyla gitmekte de zorlandığını ifade eden dertli eş sözlerini şöyle sürdürdü, “Küçük bebeğimiz var, süt izin saatleri yollarda geçiyor ve bildiğim kadarıyla Karamürsel, Değirmendere, Gölcük'ten birçok çalışan var. Bu insanlar neden bu kadar mağdur oluyor? Kendi aracımızla gitmeyi denedi ama bir süre sonra kaza yaptı. Şu an korkuyor çünkü gerçekten hem Şehir Hastanesi yolu kötü hem de çok trafik var, özellikle bayan çalışanlar için büyük sıkıntı.”

NEDEN BU OLAYA ARTIK EL ATILMIYOR?

Sözlerini ise Kocaeli Büyükşehir’den istekte bulunarak noktalayan vatandaş, acil Karamürsel’den başlayarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sefer yapacak bir araç istedi, “Neden bu olaya artık el atılmıyor, kaç yıl oldu? Büyük şehir, büyük hastane ama çalışan ve hasta ulaşımı bir şekilde kolaylaştırılması lazım. Umuttepe'ye yıllardır Karamürsel'den tek dolmuş var, bu çok büyük kolaylık sağlıyor hasta ve çalışan açısından. Büyükşehir Belediyesi'nden ve Şehir Hastanesi yönetiminden bir şekilde çalışma yapılıp, hasta ve çalışanların hastaneye ulaşılabilirliği açısından Karamürsel'den Şehir Hastanesi'ne kadar tek dolmuş istiyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber