Kocaeli Teleferik ekibi Antalya’ya gidiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da yaşanan teleferik faciasının ardından olası bir ihtiyaç hali için Kartepe Teleferik teknik ekibini çalışmalarını yapmak üzere yola çıkarttı.

Antalya’nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. 1 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu olayın ardından Bakanlıktan açıklama geldi. Bölgeye; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edildiği açıklandı. Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK’tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK’tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlandığı ifade edilmişti.

KOCAELİ'DEN TEKNİK EKİP YOLA ÇIKTI

Bu açıklamaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Teleferik teknik ekibi ihtiyaç halinde yardım çalışması başlatmak üzere Antalya'ya yola çıktığını açıkladı. Kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde hizmet veren Tünektepe teleferikte yaşanan elim hadiseyi büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Teleferik teknik ekibimiz konunun incelenmesi ve ihtiyaç halinde destek amacı ile Antalya’ya gitmek üzere yola çıkmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber