Kocaeli Valisi açıkladı: İşte 1 yıllık uyuşturucu raporu

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli genelinde 2023 yılında uyuşturucu ile mücadele raporunu açıkladı.

Kocaeli Valiliği Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı son toplantısı bugün Valilik Binasında bulunan Akçakoca toplantı Salonunda yapıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Bozkurt, Kaymakamlar, İl Müdürleri, Belediye Temsilcileri ve ilgili STK’ların temsilcileri katıldı.

“ZEHİR TACİRLERİ İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Gençlerimiz evlatlarımı korumak ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek üzere evlatlarımızın zehirleyen tacirler ile amanız bir mücadele yürüyoruz. Bu mücadelede ederek veren herkes gönülden teşekkür ederim. 2023 yılında bugüne kadar yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan şahıslar ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

YAKALANAN UYUŞTURUCULAR

5 bin 147 adet olay meydana gelmiş, 7 bin 455 kişi yakalanmış. Adli makamlara sevk edilen bu şahıslardan 625 tutuklanmış. 227 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış 6 bin 603 kişi de serbest bırakılmıştır. Yapılan bu operasyonlar neticesinde 232 bin 571 gram eroin, 338 bin 603 gram kumar esrarı ve 36 parça halinde 38 kilogram 805 gram bonzai ele geçirilmiştir. 10 bin 935 toz esrar, 39 bin 201 gram sentetik karnodinoit, 134 bin 270 gram metam, 21 bin 870 gram Afyon sakızı, 215 gram kokain, 4 bin 370 adet extacy hap, 3 bin 247 adet uyuşturucu hap, 3 bin 247 kök denizci bitkisi ele geçirilmiştir.

“718 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI”

İl Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Birimlerine intikal eden ihbar sayısı 2023 yılı içerisinde 1518 adet olup olumlu ihbar sayısı 102’dir. Yine Emniyet Müdürlüğü uyuşturucuyla mücadele mobil uygulamasının projesi kapsamında 2023 bir Ocak yirmi beş Şubat tarihleri arasında 197 ihbar yapılmış. Bu ihbarlardan sadece 12’si olumludur. Kıymetli eşimin de koordinasyonunda çeşitlik etkinlikler yürüyoruz. Kadına yönelik şiddet ve KADES ŞÖNİM gibi uygulamalar, en iyi narkotik polisi anne gibi konularda hanımlara yönelik çalışmalar devam etmektedir. Uyuşturucu madde kullanılan metruk binalar ile ilgili çalışmalarımı devam ediyor. Bin 514 binada 1214 binanın yıkımı gerçekleşmiştir. 718 bin öğrenci 670 bin öğretmene ulaşılarak bağımlılıkla mücadele eğitimleri verilmiştir.

“ARINDIRMA MERKEZİ TAMAMLANIYOR”

Kamuoyunun merak ettiği en önemli projelerimizden bir tanesi olan elli yataklı erişim arındırma merkeziyle otuz yataklı çocuk, ergen arındırma, mert ilgili çalışmalarımız titizlikle takip edilmektedir. Binanın inşaatı tamamlanmış olup eksikleri bulunan özellikle bazı kısımlarında hayırsever desteğiyle tamamlanabiliriz. Bu destekle bu ihtiyaçlar ağırlıklı olarak yedek elektrik sistemleri gibi eee sistemler. Dolayısıyla hak çekilmesi dahil olmak üzere oradaki santraldir. Bu konuda İbrahim Aracı Bey eksiklikleri tamamlayacak. Yönetimi ise bakanlık tarafından yapılacak” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber