Kocaeli Valisi Seddar Yavuz trafik kazalarının sebebini açıkladı! İşte Kocaeli'de yaşanan kazaların sebebi...

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz şehrimizde meydana gelen trafik kazalarının sebebini açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında bugün Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Yavuz toplantıda vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanmasının birinci öncelikleri olduğunu belirterek, bu kapsamda emniyet, jandarma ve diğer birimlerle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Toplantıya Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Gölcük Deniz Ana Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Vali Yardımcısı Mustafa Aydan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, l Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya katıldı.

10 AYRI OPERASYONDA 2 GÖZALTI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada, “Bugün sizlerle Kocaeli ilimizde bir ay içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi vermek istiyorum. Terör örgütleriyle bağımsız bir mücadeleyi yürütüyoruz. Hepinizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başına bela edildi. Terör örgütleriyle gerek ülkemiz içinde gerekse sınırlarımız dışında karlı mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde bir ay içerisinde terörle ilgili 10 operasyon gerçekleştirmiş. 24 gözaltı yapılmış. 1’i tutuklanmış, 21’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

1 AYDA KAÇ GÖÇMEN YAKALANDI?

Coğrafyamızda meydana gelen iç karışıklıklar, iç savaş ve işgaller nedeniyle ülkemiz maalesef bir düzensiz göç akınına uğramıştır. Düzensiz göçle de mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda tavizsiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yine Emniyet ve jandarmamız sahada yoğun kontroller gerçekleştiriyor. Bu kapsamda değerli arkadaşlarım 15 göçmen kaçakçılığı odaklı gerçekleştirilmiş. 436 düzensiz göçmen 1 ay içerisinde yakalanmıştır.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA

Özellikle çocuk ve gençlerimize yönelik zehirleme faaliyetleri gerçekleştiren uyuşturucu tacirleriyle de yoğun bir çalışmamız, mücadelemiz devam ediyor. Bu ay içerisinde 577 operasyon gerçekleştirmiş 718 kişi gözaltına alınmış 26 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 608 gram esrar 404 uyuşturucu hap, 671 gram metanfetamin ve 1 kilo 312 gram skunk ele geçirildi. Yine kaçakçılıkla da mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda operasyon gerçekleştirmiş ve 5 kişi gözaltına alınmış, 94 tabanca, 31 kurusıkı tabanca, 599 paket kaçak sigara, 850 civarında da farkı yine bu kap ele geçirmiştir.

3 AYDA 4 BİN 929 GÖZALTI

Suç örgütlerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirilmiş 3 gözaltı yapılmış ve mafya suç örgütleri çökertilmeye devam edilmektedir. Yine bu süre içerisinde 4 bin 396 asayiş olayı meydana gelmiş ve 584 kişi yakalanmıştır. Yine aranan şahıslara ilişkin yapmış olduğumuz çalışmalar hızla devam ediyor. Son üç ay içerisinde 4 bin 929 kişi yakalaması sağlanarak adli makamlara teslim edilmiştir. Yine özellikle Ceza çeşitli algı operasyonları insanların şeref ve itibarlarına yapılan suikastler terörist sattığı propaganda olmak üzere yine bu konuda yeni bir çalışma gerçekleştirilmiş ve 13 şahıs da yine adli işlem gördü.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR RAKAM DEĞİL”

Hepinizin bildiği gibi can ve mal kayıtlarına sebep olan ve hepimizi derinden etkileyen trafik olaylarıyla ilgili de yine yoğun bir şekilde çalışma gerçekleştiriyoruz. Hepinizin bildiği gibi ilimizde elektronik denetleme sistemi uygulaması 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren çalışmaya başlamıştır. Özellikle 15-21 Nisan tarihleri arasında ihlallerin maalesef yüzde 40’ı kırmızı ışıktan kaynaklı. Yani her 100 kişiden 40’ı ışık ihlali yapıyor. Bu kabul edilebilir bir oran değildir. Bu açık bir şekilde gösteriyor. Trafik kazalarının, yaralanmalarının ve ölümlerin en önemli sebebidir. Baştan bir kez daha tüm halkımızı özellikle ikaz ediyorum. Kaza yerinde hayatını kaybeden 11 vatandaşımız var. Bizim görevimiz vatandaşlarımızı korumaktır. Bu konuda kararlı olduğumuzu söylemek istiyorum.

ORMANLIK ALANLARA KISITLAMA

Bahardan yaz aylarına gireceğiz küresel ısınma iklim değişikliği gibi durumlarda orman yangınlarının hepimizi üzdüğünü geçen yıllarda gördük. Ormanları kendimizi korur gibi korumak gözümüz gibi bakmak en önemli vazifemiz. Sadece kamunun değil her vatandaşımızın görevidir. Bu kapsamda 4 yıldır önemli tedbirler aldık ve geçen yıl TÜBİTAK yangını dışında başka bir yangın yaşamadık. Ormanlık alanlara kısıtlamalar getireceğiz. Aklına esen çadırını alıp kimseye haber vermeden ateş yakamayacak ormanda. Akciğerimiz olan ormanlara her kardeşimizin gözü gibi bakmasını istiyoruz. Belirlediğimiz alanlarda zaman geçirebilir vatandaşlarımız.

“TURİZM KENTİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Biz Kocaeli’nin huzuru için yoğun bir mesai harcıyoruz ama bir kez daha Kocaelili kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Her bir Kocaelili kardeşimiz bu şehri yüceltmeye devam ediyor. Bu şehir İstanbul’dan sonra en fazla vergi veren bir şehir olarak hareketliliği başka. Lojistiğin, teknolojinin başkenti. Liman başkenti. Turizm konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Turizmle ilgili toplumun tüm kesimleriyle birlikte önlemler alıyoruz” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber