Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı; "Ulusal Süt Konseyi üreticinin yaşadıklarından bi haber"

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı açıklamalarda bulundu. Bostancı sütün hayvancılık sektörünün kolektif ürünü olduğunu ve hayvancılığın ayakta kalabilmesi için güvenceli bir ortama ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bostancı ayrıca Ulusal Süt Konseyi üreticinin yaşadıklarından bihaber olduğunu da sözlerine ekledi.

Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün fiyatına zam yaptığını açıkladı ve 22 Ocak'tan itibaren çiğ sütün 13,5 TL olduğunu açıkladı. Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı da yaptığı açıklamada sütün hayvancılık sektöründe kolektif ürünü olduğunu ve hayvancılığın ayakta kalabilmesi için güvenceli bir ortama ihtiyacın olduğunu belirtti. Bostancı ayrıca Ulusal Süt Konseyi üreticinin yaşadıklarından bihaber olduğunu da sözlerine ekledi.

"SÜT HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN LOKOMOTİF ÜRÜNÜDÜR"

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı yaptığı açıklamada; "Süt, hayvancılık sektörünün lokomotif ürünüdür. Büyükbaş hayvancılığın ayakta kalabilmesi ve kırmızı et üretiminde sıkıntı yaşanmaması ancak sütün istikrarlı ve güvenceli bir pazara sahip olmasıyla mümkündür. Üretici bir litre çiğ sütü Aralık ayında ortalama 12 Lira 50 Kuruşa satmıştır. Üreticinin 1 litre çiğ süt maliyeti ise 14 Lira 80 Kuruşa(TÜSEDAD Aralık ayı Verisi) ulaşarak satış fiyatının üstünde kalmıştır" dedi.

"TAVSİYE NİTELİĞİNDE AÇIKLANMAKTA"

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı açıklamasının devamında, "Ulusal Süt Konseyi tarafından Türkiye'de belirli dönemlerde yetiştiricinin elindeki çiğ süt satış fiyatları tavsiye niteliğinde açıklanmaktadır" diye konuşurken; "Ulusal Süt Konseyinin 13.01.3024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulunda alınan karar gereği, 22 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,50 TL olarak belirlenmiştir. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir olarak açıklanmıştır" ifadelerine yer verdi.

"SÜT ÜRETİCİNİN YAŞADIKLARINDAN BİHABER"

Ulusal Süt Konseyinin sahadan uzak olduğunu ifade eden Bostancı; "Süt üreticisinin yaşadıklarından bihaber almış olduğu tavsiye niteliğindeki karardan da anlaşılacağı üzere, üreticinin süt satış fiyatları maliyetlerin yine altında kalmıştır. Çiğ süt satış fiyatı en az 17 Lira 50 Kuruş olmalı ki yetiştiricimiz üretime devam edebilsin. Market raflarında satılan sütten ne tüketici memnun ne de her gün birlikte oturup kalktığımız içinde olduğumuz süt üreten çiftçimiz memnun" diye konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber