Kocaeli'de Filistin Yürüyüşü yasaklandı!

Anadolu Gençlik Derneği’nin Kocaeli’de bu akşam yapacağı Filistin Yürüyüşü, eyleme saatler kala yasaklandı. AGD yönetimi yaptığı açıklamada yürüyüş eylemini yapmakta kararlı olduklarını ifade etti.

İsrail, Gazze’de yerlerinden edilen sivillerin sığınmış olduğu bir çadır kampında yangın çıkmasına yol açan ve en az 45 kişinin ölümüne neden olan saldırısının ardından aldığı uluslararası tepkilere rağmen Gazze’nin güneyindeki Refah kentine saldırılara devam ediyor. Küresel çapta tepki almasına rağmen soykırımdan vazgeçmeyen İsrail’e karşı Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi bugün basın açıklaması ve yürüyüş yapmaya hazırlanıyordu. 1 hafta önce duyurulan yürüyüş eyleme saatler kala yasaklandı. AGD Kocaeli Şubesini arayan Kocaeli Valiliği ve İzmit Kaymakamlığı sözlü olarak yürüyüşe izin verilmeyeceğini ifade etti.

“DERNEĞİMİZ İLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ”

Konu ile ilgili AGD Kocaeli Şubesinden yapılan açıklamada, “Yaklaşık bir hafta önce duyurusunu yaptığımız ve bu akşam saat 18.30'da gerçekleştireceğimiz Filistin'e Destek Yürüyüşü ile ilgili olarak bugün İzmit Kaymakamlığı ve Kocaeli Valiliği tarafından derneğimizle irtibata geçilerek yürüyüşe izin verilmeyeceği bilgisi tarafımıza sözlü olarak iletildi. Gerekçe olarak, yaklaşık 10 gün önce Körfez ilçesindeki bazı teşkilat mensuplarımızın bireysel inisiyatifle gerçekleştirdiği Filistin'e Destek Eylemi sırasında açılan bir afiş gösterildi. Eylemi gerçekleştiren kişiler teşkilat mensubumuz olmakla beraber, söz konusu eylem derneğimiz tarafından organize edilmemiş ve onaylanmamıştır. Bu durum, derneğimizle ilişkilendirilemez ve bunu da yetkililere açık bir şekilde ifade ettik. Şahısların kendi başlarına gerçekleştirdiği eylemler, kurumu bağlamaz. Hukuk da bu durumu böyle kabul eder.

“FİLİSTİN DAVASINA FAYDA SAĞLAMAYACAK”

Hal böyle iken, derneğimiz tarafından organize edilen Filistin'e destek yürüyüşüne izin verilmemesi hukuka ve vicdanlara zarar verecektir. Filistin'e destek yürüyüşümüz, sadece bir izin meselesi değil, vicdanlarımızın sesini yükseltme, adaletin yanında durma ve mazlumların yanında olma meselesidir. Bu yürüyüş, umudu yeşerten, adaleti arayan ve insanlığa ışık tutan bir adımdır. Anadolu Gençlik Derneği olarak, devlet kurumlarımızdan ve yöneticilerimizden beklentimiz, Filistin'de yaşanan zulme karşı halkları ve hükümetleri somut eylemlerle teşvik etmektir. 10 gün önce gerçekleşen bireysel bir olayı gerekçe göstererek binlerce insana duyurusu yapılmış bir eyleme saatler kala izin vermemek, Filistin davasına hiçbir fayda sağlamayacaktır.

“ALANDA OLACAĞIZ”

Filistin için toplanan insanlarla devletimizin kurumlarının karşı karşıya gelmesi, hiçbirimize fayda getirmeyecektir. Hepimizin ortak derdi olan Filistin için toplanan insanlar ve devletimizin polisinin karşı karşıya geldiği bir görüntü, devlet kurumlarımız ve derneğimiz için hoş olmayan bir durum yaratacaktır. Böyle bir durumu gerekçesi ne olursa olsun hiçbirimiz halka anlatamayız. Vermemiz gereken görüntü çatışma değil, birlikteliktir. Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyu önünde devlet yetkililerimize niyetimizi açık bir dille ve samimiyetle ifade ediyoruz. Yürüyüş için daha önceden belirlediğimiz yer olan Merkez Bankası önünde hiçbir taşkınlığa sebebiyet vermeden saat 18.30'da alanda bulunacağız” ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber