Kocaeli'de Köfteci Yusuf'u para karşılığı suçlayan gazeteci kim? Saygı Öztürk'ten yeni iddialar…

Köfteci Yusuf, geçtiğimiz günlerde ürünlerinde domuz eti çıktı iddiası ile sarsıldı. Gazeteci Saygı Öztürk yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda Kocaeli’de bir internet sitesinde yayınlanan ‘Köfteci Yusuf’un şubesinde domuz eti çıktı’ haberi para karşılığında yapıldı” dedi.

Kocaeli Haber - Kocaeli'de Köfteci Yusuf'u para karşılığı suçlayan gazeteci kim?

Türkiye'nin ünlü köfte zincirlerinden Köfteci Yusuf, geçtiğimiz günlerde ürünlerinde domuz eti çıktı iddiası ile sarsıldı. Bazı vatandaşlar boykot çağrıları yaparken bazı vatandaşlar ise olayın komplo olduğunu düşünüyor. Adeta ülkeyi ikiye bölen olay sonrası Gazeteci Saygı Öztürk çok önemli iddialarda bulundu. İddiaların başında ise Kocaeli detayı yer aldı.

ÖZTÜRK, AKKAŞ İLE KONUŞTU

İşte Öztürk’ün açıklamalarından satır başları: “Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Aktaş ile uzun uzun konuştuk. ‘Başıma ne getirildiğini hala bilmiyorum. Hemen olayı adalete bildirdim. Benim siyasi gücüm yok. Ben normal işinde ekmeğinde olan bir insanım’ dedi. 1978 doğumlu kendisi 28 yıl önce köfteciliğe başlamış. İlk dükkanını İznik’te açmış. Şu anda yurt genelinde 280 şubeleri var. Yanında da 12 bin kişi çalışıyor.

KUMPAS OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Kendisi bana ‘Etlerin hazırlandığı yerde 700’ü aşkın gıda mühendisi ve veteriner var. Bu insanların olduğu yerde böyle bir şey yapamazsınız’ dedi. Şunu ise iddialı olarak söylüyor: “Ben garip bir kuşum. Yanımda çalışan işçilerin yüzüne kara leke sürdürmeyeceğim.” Kendilerine bir haksızlık yapıldığını ve kumpas kurulduğunu söylüyor. Yusuf Bey et piyasasının da karışık bir durumda olduğunu belirterek ciddi iddialar olduğunu ve olaydan daha güçlenerek çıkacağını belirtti.

2020 YILINDA İDDİANAME HAZIRLANMIŞ

Geçtiğimiz yıllarda hazırlanan bir iddianame var. Bu iddianame 13 Temmuz 2020 tarihinde hazırlanmış. Toplam 700 sayfadan oluşuyor. Bu iddianamede şu ifadeler yer alıyor: Afyon’da bir et entegre tesisi var. Buranın bir grup tarafından Ahmet Akkaş’a alması isteniyor. Birileri devreye giriyor. İstenilen rakam 33 milyon lira.

SEDAT PEKER MESELESİ

Fakat Yusuf Akkaş bu fiyatı çok yüksek buluyor ve 20 milyon lira teklifte bulunuyor. İddianamede arada aracı kişiler yani organize suç yapısı içinde olan kişiler 20 milyona gerçekten satacak ama aradaki farkı kendi aralarında paylaşacaklarına dair önemli ifadeler var. Sonuçta anlaşma gerçekleşmiyor. Arada Sedat Peker’in ismi kullanılıyor.

GAZETECİ İŞİN İÇİNDE…

Ahmet Akkaş’a bir tesbih gönderiliyor. Tesbih gönderildikten sonra Sedat Peker ile telefonda konuşması gönderiliyor. İddianameye göre bu konuşma gerçekleşirken herkes hazır ola geçiyor. Ama gerçekten konuşan Sedat Peker mi değil mi? Belli değil. Bir anlaşma sağlanamayacağı ortaya çıkıyor. Bir gazeteci arkadaş bu işlerin içinde. Ve Ahmet Akkaş’ın bir köylüsünü buluyor ve Sedat Peker’e ulaşıyor. Satışın gerçekleşmesi için arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Ve gerçekleşmezse Sedat Peker’in kendisine kızacağını söylüyor.

“FABRİKASINA GİDİYORLAR”

Belki Sedat Peker’in haberi bile yoktur. Bu olayla ilgili anlaşma sağlanamayacağı anlaşılınca Yenişehir’deki fabrikasına gidiyorlar. Tehditvari konuşmalar gerçekleşiyor. İfadede geçen ifadeler şunlar: En son Erhan Kılıç’ın Yusuf Akkaş’ı arıyor. Ve ‘Yaptığınız hiç hoşumuza gitmedi. Dostluk bitti. Reisin adamları ile birlikte fabrikaya geldi ve tesbihi kendilerine iade etti.

ŞUBELERE DOMUZ ETİ SOKARIZ İDDİASI

Erhan Kılıç Yusuf Akkaş’a iletilmek üzere ‘Onun anasını sinkaf edeceğim. Bizi çakal yerine koydu… 4,5 yıldır Sedat Peker’in ismini kullanıyor. Dostluk bitti. Arkasında değiliz. Reis kabul ederse Akkaş onun yerini öpecek. Bunu yapmazsa şubelere domuz eti sokar ve bakanlığı üzerine salarız. Bize yakın gruplar var silahları ile birlikte girer. Tartışırlar. Kimse onların bizin arkalarında olduğumuzu anlamaz” ifadeleri kullanılıyor.

BİR GRUP İNSAN TARTIŞMA YARATIYOR

Bu domuz eti olayı 2019 tarihinde geçiyor. Böyle bir olayın başına geleceği konuşuluyor. Bunu da şöyle yapıyorlar. Bir gün bir grup geliyor Köfteci Yusuf kendilerine hamburger yaptırıyorlar. Ve orada ‘Bunun içinde domuz eti var’ diyip müşterilerin arasında algı yaratılıyor. Bir tartışma yaşanıyor.

“PARA KARŞILIĞI HABER”

Bu ülkede hakikaten gazetecilik bitmiş. Ya da çok farklı kişilerin elinde. ‘Bu olayı bir gazeteciye yazdırırız’ diyorlar. Ve haberi yazdırıyorlar. Olay yeri ile alakası olmayan Kocaeli’de bir internet sitesine ‘Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti çıktı’ denilerek haber yapılıyor. Ve haber para karşılığı yazılıyor. Bu iddianameyi okuduğunuz zaman bu işte bir şeyler var diyorsunuz.”

VİDEO KAYNAK: SÖZCÜ TV

Saygı Öztürk Köfteci Yusuf Sedat Peker
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber