Kocaeli’deki gençlerin dikkatine! Bu kurul size çok büyük iş fırsatları sunacak…

TOBB Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu, çalışmalarını hızlandırdı. Kurul Başkanı Mert Kavşut, yapacaklarını ve yapmak istediklerini Nokta Gazetesi’ne anlattı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanı belirlendi. Önümüzdeki 4 yıl boyunca kurulun başkanlığını, kentin iş dünyası, siyaset ve spor camiasının da yakından tanıdığı gençlerden Mert Kavşut üstlendi. Mert Kavşut yarı resmi şekilde çalışan Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu’nun yanı sıra içerisinde Bursa, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Sakarya’yı da içinde barındıran Marmara Bölge Başkanlığı görevini de yürütecek.

BİR GİRİŞİMCİ BİLE YETİŞTİREBİLİRSEK…

Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını başlatan Mert Kavşut bugün yönetim kurulu üyesi Emre Kahraman ile birlikte Nokta Gazetesi’ni ziyaret etti. Kurulun amacını, hedeflerini ve geleceğini anlatan Mert Kavşut, “Görev süremiz boyunca bir girişimci dahi yetiştirsek, kendimizi başarılı sayacağız” dedi.

ÜST KURUL ÜYELİĞİNİ DE ÜSTLENDİ

İşte Mert Kavşut’un Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu ile ilgili verdiği önemli bilgiler:

“Kurulumuz aslında 2008 yılında TOBB’a bağlı bir şekilde kuruluyor. 81 ilde aynı zamanda kuruluyor. Biz göreve 26 Ekim 2023’te geldik. Göreve geldikten sonra Marmara Bölge Başkanlığı ve Üst Kurul üyeliğine de getirildim.

TÜM GENÇLER PAYDAŞIMIZ

Kocaeli’nin 12 ilçesinde de yaşı 18 ile 40 arasında olan herkesi genç girişimci kategorisine sokuyoruz. Şirket sahibi gençlere, kendi işlerini kurmak isteyen gençlere mihmandarlık yapabilmek istiyoruz. Yarı resmi bir kuruluşuz diyebilirim. Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası üyesi tüm gençler bizim paydaşlarımız.

NE KATKI SAĞLAYABİLİRSEK…

Kurulun çalışmaları kapsamında eğitimler, kamplar yapacağız. Bunları da zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. Biz kentimizden ve bölgemizden yetiştirebildiğimiz kadar girişimci yetiştirmek, aslında yetiştirmenin yanı sıra en ufacık ne faydamız olacaksa, bunu imkanlarımız dahilinde sunmak istiyoruz.

MELEK YATIRIMCILAR İLE GENÇLER BULUŞTURULACAK

Melek yatırımcılar ile hayali ve projesi olan gençleri buluşturacağız. Onları dinleyeceğiz, bir network ağı kurmaları için gayret edeceğiz. Şimdilik kendimizi kamuoyuna tanıtmak ve ideali olan genç girişimcilerle bir araya gelmek istiyoruz.

KOÜ VE BİLİŞİM VADİSİ

Kocaeli Üniversitesi ile, Bilişim Vadisi ile de çalışacağız. Söylediğim gibi, biz üretmek, büyümek, öğrenmek isteyen gençlere yardımcı olmak istiyoruz. Etkinlik takvimlerimizi zaman zaman hem medya yoluyla hem de sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız.”

(Soldan sağa) Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Emre Kahraman

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber