Kocaelili çiftçilere uyarı! Bakanlık bazı makineleri bertaraf edecek

Yayınlanan yeni ilana göre Kocaeli’de tarım yapanların başı dertte olabilir. Kocaeli’de üretim yapan Holsan isimli makine ve alet şirketi sattığı Can 15 Kasırga 1500 It model araç için Bakanlık toplatma ve bertaraf kararı verdi.

Kocaeli Çayırova’da üretime devam eden Holsan Tarım Alet ve Makinaları Sanayi Anonim Şirketi’ne ait Can 15 Kasırga 1500 lt model ilaçlama makinesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kararıyla piyasaya arzı durduruldu. Araç için “güvensiz ürün arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı” verildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Firmanın çağrı metninde, “Elinde yukarıda bilgileri yazılı ürünü bulunduran kişi veya kurumların adı geçen ürünün karayolu trafik güvenliğini tehdit etme riski taşımasından dolayı söz konusu ürünlerin acilen kullanılmasının bırakılıp aşağıda unvanı, iletişim bilgileri ve adresi yazılı firmamıza göndermeleri önemle rica olunur. Ürünün intikaline ilişkin tüm masraflar tarafımızca karşılanacak olup 7223 sayılı Kanun'un 19 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tarafınıza;

1) Ürünün teslim tarihindeki perakende satış değerinin ödenmesi,

2) Ürünün, teknik düzenlemesine uygun, güvenli ve eş değer bir ürünle değiştirilmesi, imkanı/ imkanlarını sunarız” ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber