Kocaelililer için önemli haberler var! Bir anda gökten inecek

Bugün için önemli haberler var… Kocaeli, Düzce, ve Sakarya’ya cumartesi günü uyarısı verildi. Doğu Marmara’da bir anda gökten inecek, Kocaelilileri rahatlatıp gidecek.

Türkiye bugün için, yani cumartesi (10 Ağustos) günü Balkanlar üzerinden yeni bir hava olayının etkisine girecek.

Meteoroloji kaynakları tarafından bu sisteme ilişkin uyarılar gelmeye başladı. Doğu Marmara’da Kocaeli, Sakarya ve Düzce’ye dair cumartesi günü uyarısı geldi. Bugün en azından bir süreliğine rahatlayacağız.

DOĞRUDAN UYARDI

Sosyal medyada yayın yapan Meteoroloji Bey hesabından yapılan paylaşıma göre; "10 Ağustos 2024

Balkanlar üzerinden Doğu Marmara'ya hareket edecek üst seviye alçağı (ull) üst seviyede güçlü konveksiyon yaratarak konvektif hareketliliği attıracak. Kocaeli-Sakarya-Düzce hattında yerel gök gürültülü fırtınalar bekleniyor su baskını-dolu-yıldırım riski var. Kararsız koşullar var ve 0-6 km biraz shearı yüksek.

Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde şiddetli gök gürültülü fırtınalar bekleniyor iri dolu-şiddetli konvektif rüzgar-su baskını-yıldırım riski var. Yer yer İç Ege (Afyon) Batı Akdeniz iç kesimleri ile İç Anadolu güneyi (Konya) da yerel gök gürültülü fırtınalar gelişim göstermesi bekleniyor yıldırım riski var."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber