Kocaeli’nin gelecek 4 yılı görüşülecek!

2025-2029 eylem planının görüşüleceği Kocaeli Stratejik Plan Çalıştayı, Kocaeli Kongre Merkezinde başladı

2020 yılında kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları merkezi çalışamlarına devam ediyor. Kent dinamiklerini bir araya getirerek Kocaeli’yi ortak akılla yönetmeyi uluslararası ve ulusal platformlarda marka ve mutlu şehir hedefine ulaştırmayı hedefleyen ŞURA, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Kocaeli Stratejik Plan Çalıştayı düzenledi.2025-2029 stratejik planının konuşulduğu çalıştaya “Geleceğe Bakış vizyondan Eyleme” ismi verildi. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan Stratejik Plan Çalıştayı’nın açılış konuşmasını KBB Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu gerçekleştirdi. Gündoğdu’nın ardından Prof.Dr. AYŞE GÜNSEL stratejik plan hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Üniversiteden akademisyenler ve akadametik örgütler katıldı.

“ÖLÇMEDEN YÖNETİM OLMAZ”

Genel Sekreter Gündoğdu konuşmasında, “Strateji plan bir kurumun nereden geldiğini, nereye gittiğini ve gitmek istediğini belirleyen bir yol haritasıdır. Kurumun güçlü ve zayıf yönlerini ve fırsatları analiz eder. Paydaşları ile iletişim kurmasında sebebiyet veriri. Kurumun performansını ölçer. Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Ölçmeden yönetim olmaz. Stratejik pkanın bize sağladığı en büyük fayda ölçüyü temin etmesidir. Üst yöneticiler bu doğrultuda doğru karar verir. Vatandaş memnuniyetini de sağlar. Belediyemizin stratejik planı, şehrimizin ihtiyaçlarını belirlemeyi, potansiyelleri ortaya koymayı amaçlar. Şehrimizin daha rekabetçi, daha kültürlü ve daha mutlu şehir haline getirmeyi hedefler.

“YÜZDE 92 HEDEFE ULAŞTIK”

Bizim çalıştayımızda ana başlıklarımız var. Her başlık altında bir takım sorular yöneltim bunlara cevap arayacağız. Kocaeli’nin ekonomik potansiyelini nasıl arttırılır, hangi işbirlikleri kurmalıyız gibi sorulara cevap arayacağız. Kocaeli’yi bir marka şehir haline getirmeliyiz. İstanbul dışında 3 bir tarafı sularla çevrili başka bir şehir yok. 11 ilçenin suya sınırı var. Kocaeli’nin bu marka değerini açığa çıkaracağız bunun çalışmasını yapmalıyız. Önceki stratejik plan ile ilgili bazı rakamlar paylaşmak istiyorum. 2019-2024 stratejik planında yüzde 92 hedefe ulaşmış bulunmaktayız. İnşallah yüzde 96’lırda stratejik hedefleri gerçekleştirmiş olacağız. Bunlar sapmalara rağmen oldu. Deprem Harcamaları, pandemi harcamaları oldu. Bizim hedefimiz vatandaşın memnuniyeti. Stratejik plan kapsamında projelere 19.3 milyar TL harcamışız. Bunlardan seçim vaatleri dışında 3 buçuk milyar lira harcama yapmışız” dedi. Program ara başlıkların görüşülmesi ile devam etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber