Kocaeli’ye motosiklet fabrikası kurulacak! Milyonlarca liralık yeni yatırım

Yayınlanan son ÇED duyurusuna göre Kocaeli’ye yeni bir motosiklet fabrikası açılacak. Proje başvurusunu yapan firma için süreç başladı.

İlan edilen duyurudaki bilgilere göre Gebze Pelitli’ye kurulacak olan Yeşilyurt Motorlu Araçlar ve Kuryecilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kocaeli’ye yeni bir fabrika için hazırlık içinde. Yurtiçi ve yurtdışından temin edilecek yedek parçaları birleştirerek motosiklet montajı gerçekleştirecek olan firma, söz konusu projesi için ÇED başvurusunda bulundu.

BİNLERCE MOTOSİKLET ÜRETİLECEK

Yurtiçi Motorlu Araçlar, söz konusu projesi kapsamında açacağı 2 bin 943 metrekarelik alana sahip motor fabrikasında yılda 9 bin 600 adet motosikletin montajını yaparak satışa sunacak. Firma, bahsi geçen fabrikayı 55 milyon liraya mal edecek.

KAÇ KİŞİ ÇALIŞACAK?

Projenin inşaat aşamasında günde tek vardiya 8 saat, ayda 30 gün, yılda 6 ay çalışma süresi ile 15 personel çalıştırılması, işletme aşamasında günde tek vardiya 8 saat, ayda 26 gün yılda 12 ay çalışma süresi ile 15 personelin çalıştırılması planlanmaktadır.

İSTİHDAM VE ÇEVREYE KATKI

Planlanan proje kapsamında istihdam edilecek olan personel tesis çevresinde yaşayan kalifiye kişilerden tercih edilecek. Araç bakım ve yakıt satın alımı mümkün olduğunca bölgedeki tedarikçilerden sağlayacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber