Kocaeli’yi cep telefonu üssü yapacaklar! 2 Milyon 400 bin adet…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının temmuz ayı yatırım ve teşvik belgeleri açıklandı. Listede Kocaeli’de onlarca firma yer alırken, bir teknoloji firmasının Kocaeli’de yapacağı 1 Milyar TL’ye yaklaşan yatırımı dikkat çekti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının temmuz ayı yatırım ve teşvik belge listeleri açıklandı. Kocaeli’de onlarca firma yine listeye girmeyi başardı. En dikkat çeken yatırımlardan biri de Çayırova’da gerçekleşecek. Kocaeli’yi adeta bir cep telefonu üretim merkezine çevirecek bu yatırımın maliyeti 1 Milyar TL’ye yaklaşıyor.

2 MİLYON 400 BİN CEP TELEFONU

AGM Teknoloji Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından Çayırova’da ‘Komple Yeni Yatırım’ sınıfında bir yatırım yapılıyor. Tamamı yerli sermaye ile yapılacak üretim merkezinde yılda 2 Milyon 400 bin adet cep telefonu üretilmesi planlanıyor.

872 MİLYON TL

AGM Teknoloji Çayırova’da yapacağı üretim merkezi için 607 Milyon 342 bin TL’lik net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 9 Milyon 464 bin dolarlık ithal makine ve teçhizat satın alacak. Böylece yatırımın toplam maliyeti 872 Milyon lirayı geçecek.

150 İSTİHDAM

Öte yandan üretim merkezi maliyetinin yanı sıra, çalıştıracağı insan sayısıyla da dikkat çekiyor. AGM Teknoloji cep telefonu üretim üssünde en az 150 personeli istihdam etmeye hazırlanıyor.

NE İSTEDİLER?

AGM Teknoloji, Çayırova’daki dev üretim merkezi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından, “Faiz Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 7 Yıl, Vergi İndirimi %80, YKO %40” talep etti ve kabul gördü.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber