Köksal: Başarılı olduğu için taşkın haciz uyguladılar

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında İzmit Belediyes'ine gelen haciz işlemiriyle ilgili konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında İzmit Belediyesi'ne gelen haciz işlemine dair değerlendirmelerde bulundu. Köksal açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz hafta habere düşen bir konu oldu. CHP’li İzmit Belediyesi’nin gayrı menkulleri haczedildi diye. Hatta belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet, bu haciz işlemini gazetelerden öğrendiğini söyledi.

Kocaeli’deki diğer tüm belediyeler, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ait. Hepsinin SGK’ya çok daha fazla borcu var. Ama İzmit Belediyesi, gayrı menkullerini SGK’ya mal beyanı olarak bildiriyor. 453 adet gayrı menkulüme haciz koyabilirsiniz diyor. Aynı gün SGK tarafından iki tane yazı yazılıyor. İlk başta 435 adet gayrı menkule haciz işlemi başlatılıyor. Aynı gün tekrar SGK bir yazı yazıyor. ‘Sistemden haciz koyma işlemi gerçekleştirilememiş olup, İzmit Belediyesi Başkanlığı’na ait tüm gayrı menkullere haciz konulmasına…’ diye. Bu gayrı menkullere taşkın haciz demek. SGK’nın yarasını derinleştirenler CHP’li belediyelerle uğraşıyorlar. AKP’li belediyelerin çok daha fazla borcu olmasına rağmen, sırf CHP’li başarılı bir belediye olduğu için taşkın haciz işlemini CHP’li İzmit Belediyesi’ne uyguluyorlar" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber