KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Yıldız neden istifa etti?

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programının konuğu oldu. Rektör Cantürk, iki fakülteyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programının konuğu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Rektör Cantürk, üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesinde yaşanan konuları anlattı. İstifa eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Yıldız’ın neden istifa ettiğini bilmediğini kaydeden Rektör Cantürk, Diş Hekimliği Fakültesinin dekanının da ilerleyen günlerde atanacağını açıkladı.

"ÖZEL BİR SORUN YOK"

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığını kendi uhdesine almasının sebebini açıklayan Rektör Cantürk, “Esra kardeşimiz orada var olan iki profesörden bir tanesiydi. Biz YÖK’e birkaç fakültemiz için dekan önerilerinde bulunduk. Fakat dekanın süresi sona erince orada başka profesör olmadığı için Esra kardeşimizi görevlendirdik. Çok çalışkan ve becerikli bir kardeşimiz. Birkaç gün sonra diğer atadığımız 3 dekana atama onayı geldi, Diş Hekimliği Fakültemize gelmedi. Atama gelmeyince de orada imza noktasında sorun yaşanmasın diye ben kendi uhdeme aldım. Yoksa özel bir problem ya da sıkıntımız yok.

"YÖK BELİRLEYECEK"

Önümüzdeki günlerde orada profesör atamalarımız olacak. Onları da tanıdıktan sonra YÖK’e bildireceğimiz isimler içinde o arkadaşlarımız olacak. YÖK burada hangi ismi belirlerse, fakültemizin dekanı o isim olacak. Ama tabi kamuoyunun önünde bir değerlendirme oldu. O zaman da birkaç yerde açıklamıştık” dedi.

"İSTİFA GEREKÇESİNİ SÖYLEMEDİ"

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Yıldız’ın istifasına ilişkin de açıklama yapan Rektör Cantürk, “İstifa meselesi tek taraflı bir kurum. Ufuk kardeşim hem benim hastam, ameliyat ettim. Çocuklarımız birlikte okudu. Ama biraz tezcanlı davrandı herhalde. Gelip bana da neden istifa ettiğini söylemedi. Ben görüşmek istedim ama görüşme fırsatı olmadı. Dolayısıyla da başka bir arkadaşı dekan olarak atadık.

"ÇOCUKLARIMIZ ARKADAŞ"

İstifa tek taraflı bir müesesedir. İstifa eden arkadaşımıza da, “Yok sen neden istife ediyorsun? Görevine devam et, sana ihtiyacımız var” diyemeyiz. Çok sayıda bu görevi yapabilecek kabiliyette arkadaşımız var. Başka bir ismi görevlendirdik. Ufuk hocamızı başka bir yerde görevlendirebiliriz. Kendisine bir kızgınlığımız yok, kendisi bir şeylere kırılmış olabilir. Kendisi bana bir açıklama yapmadı, bende sorma ihtiyacı hissetmedim. Dediğim gibi tek taraflı bir kurum istifa. Ufuk yine bizim arkadaşlarımızdır, çocuklarımız da arkadaş. Bir sorun yok.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber