KOÜ Rektörü Cantürk’ten köpek sorunuyla ilgili öğrencilere tarihi çağrı!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Umuttepe Kampüsündeki köpek sorunuyla ilgili üniversite öğrencilerine tarihi bir çağrı yaptı.

Nokta TV’de yayınlanan Kent Meydanı programının konuğu Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Rektör Cantürk, Umuttepe Kampüsündeki köpek sorunuyla ilgili KOÜ’lü öğrencilere tarihi bir çağrıda bulundu. Cantürk, “Biz köpek sorununu ancak öğrencilerimizle birlik olarak çözebiliriz” dedi ve detayları anlattı.

"BEN KÖPEKLERİ SEVİYORUM"

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün konuyla ilgili öne çıkan söylemleri şu şekilde:

“Köpek sorunu sadece Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünün, Kocaeli’nin sorunu da değil. Türkiye’nin sorunu. Bu noktada Cumhurbaşkanımız da dirayetini ortaya koydu. Avrupa bu işi nasıl çözdüyse biz de öyle çözeceğiz dedi. Ben köpekleri seviyorum. İnanılmaz seviyorum. Evimde köpek beslemeyebilirim ama köpeklerin ne kadar sevimli hayvanlar oluğunu biliyorum.

"500-600 KÖPEK KAMPÜSTE OLMAZ!"

Fakat kampüste 500-600 köpek olunca bir kısım arkadaşlarımız korkuyor. Bir kısım arkadaşlarımız köpeklerden kaçarken kafasını vuruyor, düşüyor. Yani hiçbir şey insanın refahının önüne geçirilemez. Biz hayvanları seviyoruz ama insanları daha çok seviyoruz. Bizim bu gayretlerimizden dolayı beni sosyal medyada, köpek düşmanı rektör olarak bile yazdılar. Bunları görünce de hakikaten üzülüyorsunuz. Çünkü siz kendi iyi niyetinizi biliyorsunuz. Yazılan şeyleri mecbur içinize atıyorsunuz.

"HER YERE MAKARNA, PİLAV DÖKEREK OLMAZ"

Rektörlüğün önünde de bir tane köpeğimiz var. Ama bir kampüste 500-600 köpek olmaz. Bunu hayvan sever arkadaşlarımız zaman zaman abartarak açıklamalar yapıyorlar. Biz Kocaeli Üniversitesinde köpekler için beslenme noktaları belirledik. O noktalarda köpekler beslenebilir. Kampüsün her tarafına makarna dökerek, pirinç pilavı dökerek ya da çiğ et bırakılarak köpekler beslenmez. Hem pislik oluyor, hem çiğ et yedirerek hayvanların dengesini bozuyorsunuz.

"DENGE BOZULUYOR"

Artı bizim kampüsümüzdeki köpekler doğanın dengesini de bozabiliyor. Örneğin bir köpek 5 tane yavruluyor. Hayatın doğal akışında o 5 yavrudan 5’i de yaşamaz. 1’i 2’si yaşar belki. Sokak köpekleri için durum böyle. Ancak kampüs içinde 5 yavruyu beslediğiniz zaman hepsi yaşıyor. Bu da dengeyi bozuyor ve başka sorunlar ortaya çıkıyor. Bakın, biz hayvanları seviyoruz. Benden önceki dönemde de rektörlük hayvanlara karşı ilgiliydi. Ama bunların belli bir disiplin içerisinde yönetilmesi lazım.

ÖĞRENCİLERE TARİHİ ÇAĞRI

Öğrenciler bize yardım ederlerse biz bu köpek sorununu çözebiliriz. Bize yardım etmek ne demek? Hayvan sever kardeşlerim, köpekleri bizim belirlediğimiz alanlarda besleseler… Mesela kampüsün C kapısına bir alan yaptık, orada beslenmelerini sağlasalar, kampüsün diğer alanlarına köpeklerin girmesine engel olsak bu işi el birliğiyle çözebiliriz.”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün köpek sorununa ilişkin açıklamalarını canlı yayın linkinin 1’nci saat 47’nci dakika ile 1’nci saat 52’nci dakika arasından takip edebilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber