“Mahmut Civelek İzmit’e aday yapılır mı?”

Nokta Atışı programının yorumcularından MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, AK Parti İl eski Başkanı Mahmut Civelek ve partinin İzmit adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu

Nokta TV ekranlarında her Çarşamba akşamı saat 21:30’da canlı olarak yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Nokta Atışı programının yorumcuları MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, AK Parti’nin İzmit’e aday arayışı ve ismi geçen AK Parti İl eski Başkanı Mahmut Civelek’le ilgili yorumlarda bulundu.

İZMİT’LE İLGİLİ PANİK HAVASI VAR

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya:

“AK Parti’de ciddi bir şekilde İzmit’le ilgili bir panik havası var. İzmit’le ilgili AK Parti temayül yaptı. Sular duruldu gibi gözüküyor. Temayüllerle ilgili belki benim bir duygusal bağımda vardır Muharrem Tutuş’la ilgili, Tutuş’un önde olduğuyla ilgili kent kamuoyunda rüzgar esti. Ama sanki temayül sonuçlarına uyulmayacakmış gibi sürekli bir gündem var.

NEVZAT DOĞAN, TALUS İÇİN KULİS YAPIYOR İDDİASI

Önce il başkanları, sonra Nevzat beyin (Nevzat Doğan) Ankara’da Şahin bey için (Şahin Talus) kulis yaptığı, doğru da olmayabilir ama yani bunları duyuyoruz. Kimseyi töhmet altında da bırakmak istemiyoruz. Mahmut bey güçlü bir il başkanıydı. Kendisi hem Başiskele’de güçlü bir isim, hem de hemşericilik noktasında Trabzonluların çok yoğun desteklediği siyasal figürlerden biri.

KENDİ HESAPLARI

Ama İzmit’te Mahmut Civelek uyar mı? Büyükşehir mi ona uyar? Tabi bu AK Parti’nin kendince bir hesabıdır. AKP’nin tıpkı İstanbul’da Ekrem bey karşısında zorlandığı gibi İzmit’te de aday bulmakta zorlandığını düşünüyorum. Normalde AKP aday bulmakta zorlanmaz ama sanırım kazanabilecek noktada kendilerini uzak görüyorlar.

SUBLİMİNAL MESAJLARINI VERDİ

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü:

“Tabi bugün Mahmut Civelek ismi, AK Parti’de uzun yıllar il başkanlığı yapmış, AK Parti kadrolarının etkin il başkanlarından biriydi. Bir de il başkanlığı döneminde verdiği siyasi mücadele, milletvekili yapılmaması… Partiye küsmeyen bir siyasetçi Mahmut Civelek. Bir süre küskün kaldı. Bende o zaman il başkanıydım, takip ettim. O zamanlar hem Deva hem de Gelecek partisinin kurulma aşamasında da çok yakından takip ettim. Subliminal mesajlarını verdi. Ama ne Deva’ya ne de Gelecek partisine gitmedi ve kendi partisinde durdu. Ben burada normal bir üye olarak siyaset yapmaya devam edeceğim dedi.

SEÇİM DÖNEMİNDE SAHADA ÇALIŞAN BİR İSİM

İki seçimdir takip ediyorum. Mahmut Civelek AK Parti’nin dinamikleriyle sokakta toplantılar yapan, partinin il başkanları ve milletvekilleriyle konulara girmeyip sadece AK Partili olan kendi dönem arkadaşlarıyla, onları dinamik tutmak anlamında seçim dönemlerinde de sahaya inip çalışan bir kişi. Bugün temayülde aday olmadığı halde ismi çıkıyorsa, AK Parti Genel Merkezi görüşmek için onu çağırıyorsa sokağın nabzı tutulmuştur. Nerede değerlendirecektir, nasıl değerlendirilecektir onu tecrübeli AK Parti kadroları bilir. Ama İzmit için başka alternatifler de ekleyebilirsiniz. Onu da gelecek hafta konuşuruz.

İlgili kısmı canlı yayın linkinin 4’üncü saat 11’nci dakika ile 4’üncü saat 16’ncı dakika aralığında izleyebilirsiniz…

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber