Meclis'te onaylandı: 65 yaş üstüne indirim!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın, 60-65 yaş arasındaki tüm vatandaşlara yüzde 25 indirimli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz zammıyla ilgili son detaylar netleşti. Emekliler yüzde 24,73 oranında zam alacaklar. Memur emeklileri ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme artışıyla birlikte yüzde 19,31 zam alacaklar. Ancak kök maaşı 8 bin TL'nin altında olan emeklilerin maaşları değişmeyecek. Bu emeklilere yüzde 24,73'lük zam uygulanacak olsa da maaşları 10 bin TL'nin üzerine çıkmayacakları için 10 bin TL maaş almayı sürdürecekler. Zamlı maaşlar emekliler arasında hayal kırıklığı yarattı. Umduğunu bulamayan milyonlarca emekli, yeni maaşlarının hesaplarına yatmasını dört gözle beklerken son anda yeni bir indirim haberi geldi. Karar mecliste resmen onaylandı.

65 YAŞ ÜSTÜNE İNDİRİM

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın, 60-65 yaş arasındaki tüm vatandaşlara bundan sonra yüzde 25 indirim uygulanacak. Geçim sıkıntısı yaşayan bu yaş grubundaki vatandaşlara sevindirici haber Muğla'dan geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatlerinden biri olarak, bu yaş grubundaki tüm vatandaşlar için yeni bir döneme girildiği duyuruldu. Buna göre, 60-65 yaş arasındaki vatandaşlara yüzde 25 indirim sağlanacak.

EMEKLİLERE İNDİRİMLİ ULAŞIM

Muğla'da, 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlara ve öğretmenlere indirimli ulaşım imkanı sunulacak. Normalde 23 TL olan indi-bindi ücreti, bu grup için 17 TL'ye düşecek. Bu indirim, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Başkan Aras, daha önce öğrencilerin ulaşım ücretini 1 TL'ye düşürmüştü ve şimdi benzer bir uygulamayı 60-65 yaş arasındaki vatandaşlar için hayata geçiriyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber