Memur maaşına ek ikramiye! Hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Memurları yakından ilgilendiren düzenlemenin gelişmeleri belli oldu. İşte detaylar..

Memur maaşlarıyla ilgili yeni düzenlemeyle ilgili yeni detaylar otaya çıktı. Türkiye'de olan 2 milyonu aşkın memuru ilgilendiren ek ikramiyenin yatacağı tarih belli oldu. Bu düzenleme sayesinde, sendikaya üye olan tüm memurlar ayda 641 lira ek ödeme alma hakkına sahip olacak. Kamu görevlileri için önemli bir hak olan toplu sözleşme ikramiyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuru sonucunda iptal edilmişti.

641 TL

Ancak bu durum, Meclis'te yapılan yeni bir yasal düzenlemeyle değişti. Kabul edilen madde ile toplu sözleşme ikramiyesi yasal düzenleme kapsamına alınarak, sendikalı kamu görevlilerinin her ay 641 lira 81 kuruş ikramiye almalarının önü açıldı. Bu düzenleme, sendikalı memurlar için mali haklarını güvence altına alan önemli bir gelişme olarak kaydedildi.

HER AY ÖDEME

Sendikalı tüm kamu çalışanlarına her ay ödenecek olan toplu sözleşme ikramiyesi, sendikal örgütlenmenin teşvik edilmesine de katkı sağlıyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, daha önce yüzde 2'lik bir barajın bulunduğunu ve bu barajı aşan sendikaların üyelerinin bu haktan yararlanabildiğini belirtti. Ancak yeni düzenleme ile yüzde 2'lik barajın kaldırıldığını ve artık sendikalı olan, maaşından sendika kesintisi yapılan tüm memurların bu ödemeden faydalanabileceğini ifade etti. Bu değişiklik, sendikalı memurlar arasında daha geniş bir katılım sağlayarak, sendikal faaliyetlerin güçlenmesine olanak tanıyor.

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATIYOR?

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendikalı memurlar için önemli bir ödeme olarak dikkat çekiyor ve sendikal örgütlenmeyi teşvik ediyor. Türkiye genelinde Temmuz ayı itibarıyla toplam 2 milyon 251 bin 330 sendikalı memur bulunuyor, bu da memurların %74,18'ini oluşturuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber