MHP Kocaeli İl Başkanı da Saffet Sancaklı’nın ismini anmadı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın partisinden istifa etmesinin ardından Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş açıklama yaptı. Demirbaş, Sancaklı’nın ismini anmadı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın dün basına yansıyan açıklaması, bugün MHP’deki siyasi hayatının sonu oldu. Sancaklı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerini kabul ettiği toplantıda, “MHP’ye Kocaeli’de bir belediye verilmezse yerel seçimde sahada çalışmayacağım” demişti. Bu sözler haberleştirildikten yaklaşık 36 saat sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli’den konuyla ilgili önemli bir çıkış geldi.

BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞI

Saffet Sancaklı’nın açıklamalarının MHP liderine sorulması üzerine Devlet Bahçeli, “Üç büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin açıklamasından birkaç saat sonra Sancaklı, kendisine ait olduğu ifade edilen beyanı yalanladı ve ilgili gazetelere dava açacağını söyledi.

İSTİFA ETTİ

Ancak Sancaklı’nın ‘inkar’ açıklamasının ardından MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, noktayı koyan açıklamayı yaptı. Yalçın, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın istifasını istediklerini duyurdu. Yaklaşık 2 saat önce de Sancaklı, MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

İSMİNİ ANMADI

Tüm bunlar yaşanırken MHP Kocaeli İl Teşkilatında derin bir suskunluk vardı. Bu suskunluğu bozan isim MHP Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Metin Ceylan oldu. Metin Ceylan dakikalar önce sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve MHP’nin kurallarına olan bağlılıklarını dile getirdi. Ceylan açıklamasında, Saffet Sancaklı’nın ismini anmadı.

CEYLAN’IN AÇIKLAMASI

İşte Metin Ceylan’ın o açıklaması:

“Liderimiz Devlet Bahçeli’nin evlatları olarak, her daim liderimizin ve teşkilatımızın emrindeyiz. Lider, Teşkilat, Doktrin. Bu 3 temel esası ömrümü verdiğim davamda hiçbir yere sapmadan, yalpa yapmadan savunduk, savunmaya da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

İL BAŞKANI DA İSMİNİ ANMADI

MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş da Sancaklı’nın istifasının ardından dosyal medya hesabından açıklama yaptı. Demirbaş da Sancaklı’nın ismini anmadan şunları söyledi:

EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEĞİZ

“Yeni Türkiye Yüzyılının mimarı, Cumhurittifakının temelini oluşturan Saygıdeğer Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİNİN gerdiği yaydaki ok olarak; baktığı tarafta, söylediği sözde biz varız. Bilge Liderimizin emrinde oluşumuz, hayatımız boyunca taşıdığımız en büyük nişanemizdir. Bu vesile ile Cumhurittifakına en büyük desteği ilimiz Kocaeli’den vereceğimizi tüm kamuoyuna ilan eder, saygılarımı sunarım.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber