MHP Kocaeli Teşkilatında neler oluyor? Metin Ceylan’dan bomba açıklamalar!

MHP Kocaeli İl Teşkilatında bomba gelişmeler yaşanıyor. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın talimatı uygulanacak mı?

MHP Kocaeli İl Teşkilatı karıştı. Hatırlanacağı üzere İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Ceylan’ın, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın istifa ettirildiği süreçte ismi bir dedikoduya karışmıştı. Bazı haber sitelerinin iddiasına göre, Metin Ceylan Saffet Sancaklı’dan yana tavır alınmasına yönelik WhatsApp grubuna mesaj göndermişti.

OLAYIN İÇ YÜZÜ BAMBAŞKAYMIŞ

Ancak olayın iç yüzü bambaşkaydı. Çünkü Saffet Sancaklı, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın “Sancaklı’nın istifasını istedik” açıklamasından önce konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Henüz Sancaklı’nın istifası istenmediği için, İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş’ın talimatıyla Metin Ceylan, Sancaklı’nın açıklamasına teşkilatın destek vermesini talep etmişti. Fakat Semih Yalçın’ın Sancaklı’nın istifasının istendiğini duyurmasının ardından bu destek geri çekilmişti.

1 SAATTE OLDU

İşte ne olduysa, o 1 saat içinde oldu. Olay medyaya bambaşka bir şekilde yansıdı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş’ı arayarak Metin Ceylan’ın istifasını istedi. Demirbaş da konuyla ilgili detaylara girmeden bu talebi kabul etti ve Metin Ceylan’ın istifasını aldı. Daha sonra MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, Kubilay Ongur’u Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atadı.

ANKARA’YA ÇAĞRILDIK

Gelişen süreçte MHP Genel Merkezi yaşanan olayın farkına vardı ve Metin Ceylan, İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ile Ankara’ya çağrıldı. Gelişen süreci Nokta Gazetesine aktaran Metin Ceylan şunları söyledi:

TÜM SÜRECİ AKTARDI

“Yaşanan istifa sürecinin ardından il başkanımız Murat Nuri Demirbaş ile cumartesi günü Ankara’ya gittik. Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın odasına giderek görüşme yaptık. Semih Yalçın başkanımıza bahsedildiği gibi bir yazışmanın gruplarda olmadığını söyledim. Kendisi de bize inandı, zaten konuyu da araştırmışlar. Artık bu dedikoduları ve iddiaları kim yaydı bilmiyorum.

İSTİFAYI KABUL ETMİYORSUN TALİMATI

Genel Başkanımız Semih Yalçın olayı dinledikten sonra ben ve il başkanımızın da olduğu odada, “İstifayı kabul etmiyorsun. Teşkilat Başkanı olarak görevine devam edecek” diyerek bizi uğurladı. İl başkanımız da pazartesi günü açıklama yapacağını söyledi. Daha sonra il başkanımız bana beni, SKM başkanı olarak atacağını söyledi ve bende buna karşı çıktım. Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın benim aynı görevime dönmem talimatını vermişti. Bende bu kararın uygulanması gerektiğini belirttim.

DİYALOĞU ANLATTI

İl başkanımız Murat Nuri Demirbaş bana, ‘Kesinlikle SKM başkanı yapacağım’ dedi. Ben de ‘İstemiyorum, bu konuyu da genel merkeze ileteceğim’ dedim ‘Güle güle hemen gidebilirsin’ dedi. Ben zaten bir iftiraya maruz kalmış durumdayım. Yazı yazma talimatını da il başkanımızdan aldım. Kendisinin talimatı dışında bir ileti göndermedim. ‘İlçe başkanları, il yönetimi grubunda sen de varsın, ben senin talimatın dışında yazı yazmıyorum, böyle bir talimat olmadığını genel başkan yardımcımıza iletmedin mi?” dedim. “İlettim ama dinlemiyor’ dedi. “Ekran görüntüsü alıp atsana” dedim. Ben onları basınla paylaşmasını da bilirdim ama takdir edersiniz ki burası teşkilatımızın yatak odası tabiri caizse. “Bunu ifşa etmek bana düşmez ama sen anlatabilirsin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcımıza” dedim. “Sen istifanı ver” dedi ben de “Eyvallah” dedim.

GENEL MERKEZE GİDECEĞİM

Şimdi yaşanan şey gayet açık. Ben, Genel Başkan Yardımcımız Semih Yalçın’ın talimatıyla görevden alındım. Şimdi onun talimatıyla göreve iade edilmem gerekiyor, edilmiyorum. Ben bu meseleyi Ankara’ya taşıyacağım. Genel Başkan Yardımımıza, “Talimatınız yerine getirilmedi. Ben hala zan altındayım” diyeceğim. Görevden alınırken talimat yerine getiriliyor. İade-i itibar için yeni bir talimat veriliyor, uygulanmıyor. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil” açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber