MHP'den Adana'da sürpriz karar: İlçe başkanlıkları kapatıldı, başdanışman görevden alındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Adana'da önemli bir karara imza attı. Parti, Adana'nın Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıklarını kapatma kararı alırken, aynı zamanda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Hüseyin Sözlü'yü de görevden aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur." şeklinde açıklamada bulundu.

Bu sürpriz karar, yerel seçim öncesi Adana'da MHP içindeki bazı disiplin ihlallerine yönelik alınan önlemler olarak değerlendiriliyor. Açıklamada, alınan tedbirlerin parti içi disiplini koruma amaçlı olduğu vurgulanmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber