Mikail Kalyoncu: Bu tesisin kapıları sadece Artvinlilere değil tüm Kocaelililere açık olacak

Kocaeli, Artvin, Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Mikail Kalyoncu, Nokta Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

İzmit Körfez Mahallesi'nde yer alan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edildiği bilinen arsanın Kocaeli Artvinler Vakfı'na verilmesinin ardından yapılan eleştirilere derneğin kurucu ve onursal başkanı Mikail Kalyoncu'dan cevap geldi. Nokta Gazetesi’ne yapmış olduğu özel açıklamada Kalyoncu, tesis hakkında yapılan eleştirilere şiddetle karşı çıktığını ifade etti. Yapmış olduğu açıklamada, "Kocaeli'nin liyakatle yönetildiğini söylemek istiyorum" diyen Kalyoncu, söz konusu tesisin kapılarının sadece Artvinlilere değil tüm Kocaelilere açık olacağının altını çizdi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KAMU YARARI FAALİYETİNİ GÜDEN KURUMLARDIR"

Konu hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kalyoncu şu ifadelere yer verdi: "Son zamanlarda ihale ile alakalı aslında mutlaka vakfın yöneticileri belki bir açıklama yaparlar ama ben de Kocaeli, Artvin, Batum Havalisi Dernekleri Federasyonumuzun kurucu başkanıyım. Şu an da onursal başkanlığını yapıyoruz. Abilik yaparak genç bir arkadaşımıza görevi teslim ettik, çekildik. Artvinlilere bu yerin kamuya zarar ettirilip verilmesi noktasında birtakım haberler çıkıyor. Orası ticari daha sonra sosyal alana dönüştürüldü şeklinde. Sonuçta sivil toplum kuruluşları halka, hemşehrilerine hizmet eden kamu yararı faaliyetini güden kurumdur. Tüm derneklerimiz, federasyonlarımız, konfederasyonlarımız, vakıflar bunun için kurulur. Kendi hemşehrilerine, iline faydalı olmak için elinden gelen faaliyetleri yürütür.

"KOCAELİ LİYAKATLE YÖNETİLİYOR"

Ben de bir hemşehri sivil toplum kuruluşu başkanı olarak değil de bir Artvinli olarak böyle bir açıklamayı kendime görev edindim. Kocaeli'yi Artvinliler yönetiyor şeklinde bir haber var. Ben buna şiddetle karşı geliyorum. Tahir Başkanımız Artvin kökenli olabilir ama bize göre ve Kocaelilere göre Tahir Başkan liyakatli, görevini de elinden geldiği kadar titizlikle yürüten bir belediye başkanı. Kocaeli'nin sevdiği ve değer verdiği bir belediye başkanlığını yürütüyor. Dolayısı ile Artvinliler değil de Kocaeli'nin liyakatle yönetildiğini söylemek istiyorum.

"SADECE ARTVİNLİLERE DEĞİL TÜM KOCAELİ'YE KAPILARINI AÇACAK"

Bu sosyal tesis orada bir bina yapılacak. O binada bir tabela asılacak şeklinde olmayacak. Orada Kocaeli Üniversiteleri ve kadınlarımızın ürettikleri ürünleri olacak. O ürünlere üniversite öğrencileri aracılığıyla pazarlama ağı kurulacak. Hem öğrenciler hem de kadınlar faydalanacak. Çeşitli etkinlikler yapılarak burs imkanı sağlanacak. Yani orada birçok faaliyet planlanıyor. Bu faaliyetleri yaparken biz Artvin kökenli öğrencilerimizi elbette birinci derecede önemseyeceğiz ama Artvinli olmayan öğrencilerimizi de kazanmak için elimizden gelen gayreti göstermeyi planlıyoruz. Bu tesis sadece Artvinlilere değil tüm Kocaeli'ye kapılarını açacak güzel bir tesis olacak. Bütün planlar bunun üzerine kurgulu. Dolayısı ile burası kamu yararına çalışacak bir yer olacak.

"BU TESİS KOCAELİ'DE ÖRNEK TEŞKİL EDECEK"

Belediyenin maddi imkanı vardır. Çeşitli faaliyetleri yaparak halkının refahını sağlıyor. Vakıf da öğrencilerine burs vermek için garip gureba ile zenginin arasında köprü görevini yapacak. Bir nebze olsun belediyemizin üzerindeki yükü de bu tür faaliyetleri ile almış olacak. Ben inanıyorum ki bu tesis Kocaeli'de örnek teşkil edecek. Bütün STK'ların buradan esinlenerek birtakım faaliyetlerine katma değer sağlayacağına benim inancım tamdır. Bu anlamda da bunu çok fazla spekülasyon yaparak, kamuoyunda Artvinlilere peşkeş çekildi gibi yapılan yorumlara da şiddetle bu işi önemsediğimi belirtmek istiyorum. Burası sadece Artvinlilere değil tüm Kocaelilere kapısını açacak bir tesis olacak. Bunu da zaman içerisinde Kocaeli görecek."

Mikail Kalyoncu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Artvinliler Vakfı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber