Milli Savunma Bakanlığı terör örgütleri hakkında açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlarla 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündemdeki önemli gelişmelere değindi.

Aktürk, Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısını şiddetle kınayarak şehitler için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar diledi. Tüm tehditlere karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Teröristler, halkımıza yönelik saldırılarının bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir,” dedi.

’41 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ’

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölgede hızla ve beklenmedik operasyonlar yürüttüğünü vurgulayarak, 14'ü 18-21 Ekim tarihlerinde Hakurk ve Gara bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatları olmak üzere, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 2 bin 235 olduğunu ifade etti. Aktürk, ayrıca, son hava harekatlarında teröristlerin kullandığı mağara, sığınak, depo gibi 47 hedefin imha edildiğini ve bu operasyonlarda yerli ve milli mühimmatların kullanıldığını belirtti. Operasyonların sonuçlarının değerlendirilmesinin sürdüğünü ve hava harekatlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

MÜCADELENİN DEVAM EDECEĞİNİ VURGULADI

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlere ait bir mağarada tanksavar ve hava savunma füzeleri, uçaksavar mühimmatı ve havan mermisi ele geçirildiğini açıklayan Aktürk, teröristlerin Türk adaletine teslim olmaktan başka bir seçenekleri olmadığını vurguladı. Bu hafta içinde iki PKK'lı teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu hatırlatarak, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar süreceğini belirtti.

12 BİN KİŞİ YAKALANDI

Aktürk, aynı zamanda MSB’nin FETÖ ile mücadelesinin de devam ettiğini, sınır güvenliğinin ise uluslararası standartlarda sağlandığını söyledi. Son bir hafta içinde yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 2'si terör örgütü üyesi olmak üzere 261 kişinin yakalandığını, bin 568 kişinin ise engellendiğini aktardı. 1 Ocak'tan bu yana yasa dışı geçiş yapmaya çalışan toplam 12 bin 134 kişi yakalanırken, 83 bin 875 kişinin geçişi engellendi.

‘ASKERİ MÜZELER ÜCRETSİZ OLARAK AÇILACAK’

Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni silah ve araçların katıldığını belirten Aktürk, 2024 yılı için askerî öğrenci ve personel alımlarının devam ettiğini söyledi. Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları kapsamında birçok etkinlik planlandığını duyuran Aktürk, 29 Ekim’de Anıtkabir’de törenler düzenleneceğini, Deniz Kuvvetlerinin 29 gemi ile 29 limanı ziyaret edeceğini ve birçok askerî müzenin halka ücretsiz olarak açılacağını söyledi.

İNSTAGRAM İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bu gönderiyi Instagram'da gör

noktagazetesi (@noktagazetesicomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Milli Savunma Bakanlığı Zeki Aktürk Kara Kuvvetleri Komutanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber