Muharrem Tutuş: İzmit Belediyesi 3-4 ayda 700 işçi aldı

Gazetemize ziyarette bulunan AK Parti’nin İzmit Adayı Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi’ne 3-4 aylık bir sürede 700 işçinin alındığını belirterek, “Şu an belediyede 2 bin 500’e yakın kişi çalışıyor” dedi.

31 mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere haftalar kala belediye başkan adayları temposunu arttırdı. Bu kapsamda AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş bugün gazetemizi ziyaret etti. Tutuş’a ziyareti sırasında partili Fatih Sarıoğlu da eşlik etti.

“UFKUMUZU VİZYONUMUZU ANLATIYORUZ”

İşte Muharrem Tutuş’un açıklamasından satır başları: “Karşımızdaki rakibimiz mevcut belediye başkanı. Kendisinin 5 yıllık bir karnesi var. Biz sahada olumlu karşılanıyoruz. İzmitliler Fatma Hanım’ın 5 yılını zayıf buluyor. Biz karşılaştığımız vatandaşlara ufkumuzu vizyonumuzu anlatıyoruz.

“BİR BELİRSİZLİK VAR”

Fatma Hanım ile ilgili sahada bir belirsizlik var. Bize ‘çekildi mi, çekilmedi mi, DEM Parti ile ittifak var mı?’ gibi sorular soruyorlar. Bunları eleştirmek için söylemiyorum. Zaten vatandaşlarımız 31 mart günü bunları tartarak oyunu kullanacak.

“BELEDİYENİN HERKESE BORCU VAR”

İzmit Belediyesi’nin 2 milyar 24 milyon bütçesi var. Bu kadar büyük bir bütçesi olan belediye aidat borcunu ödemediği için doğalgazını kısmışlar. Mali açıdan belediyede durum çok kötü. Belediyenin herkese borcu var.

“ŞU AN 2 BİN 500’E YAKIN İŞÇİ VAR”

Ben senelerdir belediyenin denetim komisyonunda görev yaptım. 2023’ün son aylarında belediyede bin 800 işçi vardı. Ön seçime giden süreçte bir sürü yeni kişi işe alınmış. Şu an belediyede 2 bin 500’e yakın kişi çalışıyor.

“VİZYONSUZLUĞUN GÖSTERGESİ”

Ortada bir matematik var. Bu işçilerin maaşı, mesaisi, tazminatı neredeyse bütçenin tamamına denk geliyor. 5 sene önce işçilerin maaşı gelirin yüzde 40’ı kadardı. Bu tablo bile belediyenin nasıl bir vizyonsuzlukla yönetildiğinin göstergesi.

“YALAN SÖYLÜYORLAR”

Seçimden sonra İzmit Belediyesi maaş dahi ödeyemeyecek. ‘Ben gelince şunu yapacağım, bunu yapacağım’ diyen tüm adaylar yalan söylüyor. Yeni seçilecek olan belediye başkanı çok büyük sıkıntılar çekecek.

“AĞLAYIP, YAKINMAYACAĞIM”

Ben bu sıkıntıları bilerek yola çıktım. Belediye başkanı seçildiğim zaman hiç ağlayıp yakınmayacağım. Bu durumu düzeltmek için gece gündüz çalışacağım. 1 nisandan sonraki 6 ay içinde birçok şeyi düzelteceğim.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber