Muhtar Ali Filiz: Yeşilova’ya polis karakolu şart

İzmit Yeşilova Mahallesi sakinleri polis karakolu istiyor. Mahalle Muhtarı Ali Filiz, “Bölgedeki asayiş olaylarından dolayı mahallemize polis karakolu şart. Karakol için her türlü adımı atacağım” dedi.

Kocaeli’nin hızla büyüyen ve gelişen mahallelerden olan Yeşilova 16 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. İzmit’in geçiş noktalarından olan Yeşilova Mahallesi sakinleri bölgede yaşanan asayiş olaylarından şikayetçi. Vatandaşlar mahalledeki olayların polis karakolu ile çözüleceğini ifade ediyor.

10 YILDIR İSTİYORLAR

Yeşilovalıların yaklaşık 10 yıldır polis karakolu talebi var. 2019 yılından beri mahallenin muhtarlığını yapan Ali Filiz de bu talep için uzun süredir gerekli görüşmeleri yapıyor. Yeşilova’da asayiş olaylarının sıkça yaşandığını ifade eden Filiz, konu ile ilgili birkaç adımın atıldığını ancak yeterli olmadığını belirtti.

NOKTA TV MİKROFONLARINA ANLATTI

Taleplerinde ısrarcı olan mahalleliler ise bir an önce polis karakolu için adım atılmasını bekliyor. Konu ile ilgili Nokta TV mikrofonlarına konuşan muhtar Ali Filiz açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“YEŞİLOVA SÜREKLİ BÜYÜYOR”

“2019 yılında Yeşilova Mahalle muhtarı olarak göreve başladım. Bu dönemde Allah nasip etti yine seçildik. Daha önceki dönemlerde de mahallenin polis karakolu isteği vardı. O zamanlar daha küçük bir mahalleydi ancak Yeşilova sürekli göç alan bir yer. Sürekli büyüyor.

“VATANDAŞLARIMIZ KARAKOL İSTİYOR”

Bazı bölgelerde sıkıntılar yaşandığı için vatandaşlarımız karakol istiyor. Yeşilova’yı sadece Yeşilova diye düşünmemek gerekiyor. Gündoğdu, Tepeköy ile birleşik bir mahalleyiz. Geçen dönem bu konu için bir talebimiz oldu.

“TİPİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK”

Şu an milletvekili olan Veysel Tipioğlu o dönem il emniyet müdürüydü. Onunla polis karakolu için görüştük. ‘Bekirpaşa bölgesi olarak karakolumuz var. Bayındırlık tarafında Çocuk Şube Merkezimiz de var” denildi.

“BEKİRPAŞA YETERLİ DEDİLER”

‘Ama Yeşilova büyüdü. Bunun Tavşantepe’si, Gündoğdu’su var. Bölge açısından şart’ dedik. Bekirpaşa’nın bölge için yeterli olduğu söylendi. Veysel bey milletvekili olunca muhtarların katıldığı bir toplantıda talebimizi yineledik.

“PARKLARDA İÇKİ İÇİLİYOR”

Toplantıda asayiş olaylarının arttığını söyledim. Bölgemizde çok sık kavga olayları yaşanıyor. Parklarda içki içiliyor. Önceki dönemlerde bu kadar fazla değildi bu olaylar. Ama artık gençlerimizde farklılaştı. Sadece bizim bölgede değil. Her yerde benzer olaylar yaşanabiliyor.

EKOMONİK KRİZ SEBEP GÖSTERİLDİ

Gençler çok hızlı. Vatandaş bu konudan çok rahatsız. Vekilimiz bu toplantıda bize ekonomik krizin olduğunu ve binanın mali açıdan sıkıntılı olabileceğini. Asayiş olaylarının önüne geçmek için devriyelerin arttırılabileceğini söyledi.

“BAZI İYİLEŞMELER OLDU”

Ondan sonra ilçe emniyet müdürü ile görüştük. Bize ‘biz talebi aldık’ dediler. Bu önlemler ile biraz iyileşme oldu ama yine tam istediğimiz gibi değil. Belirli 2 parka Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kamerası konuldu. Bu dönemde inşallah Yeşilova’ya daha fazla kamera konulacak. Mahallemize mobil karakol da açılabilir. Bu da bir çözüm olabilir.

“KARADUMAN İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Yeni İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile henüz görüşmedik. Bu dönem azalarımız ile birlikte onunla da görüşmeye gideceğiz. Biz yine talebimizi bastırıyoruz. Çünkü gerçekten bir polis karakoluna ihtiyacımız var. Bu talep için her türlü adımı atacağım.

“GÜZEL VE GÜVENLİ YEŞİLOVA İÇİN…”

Mahalle sakinlerimizin diğer talepleri için her türlü görüşmeyi yapıyorum. Amacımız Yeşilova’yı daha güzel ve güvenli hale getirmek” dedi.

“BAZEN SANCILI SÜREÇLERDEN GEÇİYORUZ”

Yeni gelişen bir mahalle olan Yeşilova’nın sorunların bitmediğinin altını çizen Filiz, “Bölgede çok fazla inşaat olduğu için ara ara toz derdimiz oluyor. Bazen sancılı süreçlerden geçiyoruz. Yeni şehir hastanesi için bir köprü yapıldı çalışmalar vardı. Bir iş yapılırken illa toz çamur oluyor. Sonucu güzel olan işlerde vatandaşlarımız zaten duyarlı oluyor” ifade etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber