Muhtarlar Ölmez’e çok kızgın! “Yalan söylüyor”

Çöp tesisi eylemleri ile ilgili bölge muhtarlarını suçlayan Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’e cevap veren muhtarlar Nokta Gazetesini ziyaret ederek Erol Ölmez’e tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra ilçesine yapılmak istenen çöp tesisi için bugün ÇED toplantısı yapılmak istendi. Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde yapılmak istenen ÇED toplantısına Kandıralılar izin vermedi. Durumu protesto eden vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’e tepki gösterdi. ÇED toplantısında tutanak tutulması sonrası vatandaşlar Kandıra Belediyesine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem sonrası açıklamalarda bulunan Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, muhtarları suçladı.

ÖLMEZ MUHTARLARI HEDEF GÖSTERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan toplantının muhtarlar tarafından farklı bir şekilde aktarıldığını ifade eden Ölmez, “Akşam saatlerinde muhtarlarımıza toplantı verildi. Arkadaşlarımız ya kontrol edemiyor ya da doğru söylemiyor. Danışmada yapılan tasvip etmiyorum. Devletin en üst makamı seni muhatap almış” ifadelerini kullandı. Muhtarların arkasında başka bir güç olduğunu ifade eden Ölmez, “Yönlendirme bar arkalarında kim varsa çıkıp erkekçe söylesin" dedi.

ÖLMEZ’E CEVAP VERDİLER

Başkan Ölmez’in açıklamaları sonrası iddiaların odağındaki muhtarlar Nokta Gazetesini ziyaret ederek Ölmez’in açıklamalarına tepki gösterdi. Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Adem Arı ve Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Günen ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Sarışeyh Köyü Muhtarı Tuncay İnce, Pirceler Köyü Muhtarı Erol Sert, Akçakese Köyü Muhtarı Osman Akdeniz, Kısalar Köyü Muhatarı Engin Yılman Belediye Başkanı Erol Ölmez’e tepki gösterdi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMEDİĞİNİ BAKAN BEYE İLETTİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları toplantıyı anlatan muhtarlar, “Sayın bakanımız bizi kabul etti. Biz projeye itirazımızı kendilerine ilettik. Sonrasında belediye yetkilileri açıklama yaptı. Yerleşime uzak olduğunu söylediler. Bakan bey ‘muhtarlar doğru söylüyor’ dedi. Bakan Bey alanı cezaevinde doğru uzatamaz mıyız? diye sordu. Bakan beyin önerisi üzerine tamam demek zorunda kaldılar. Depolama olmayacak deniyor ama 330 lot depolama ayrılmış. Bakan Bey 50 dönüm kapalı 50 dönüm açık alan olmak 100 dönüm önerisinde bulundu. Biz de ilgisine teşekkür ederek bölge halkının hiç bir şekilde tesis kabul etmediğini kendilerine ilettik.

“BİZİ ZAN ALTINDA BIRAKMASIN”

Bulgaristan’da benzer bir tesis varmış. Bizleri oraya götürüp tesisi gösterme önerisinde bulundular. Biz de kabul etmeyip bizden ziyade halkın bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ettik. 100 dönüm önerisinden sonra da kabul etmediğimizi ilettik. Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’in muhtarlar doğru söylemiyor beyanını kabul etmiyoruz. Bizi zan altında bırakmasın. Biz kesinlikle alan küçüldükten sonra kabul ediyoruz demedik. Bakan beye yaklaşımları için teşekkür ettik. Bu projenin burada uygulanmasını istemiyoruz. Artık iyi şeylere layık olmak istiyoruz dedik. Erol Ölmez bizi halkın kucağına atıyor.

“BİZİM ARKAMIZDA HALK VAR”

Başka bir gazetede Muhtarları Adnan Turan kışkırtıyor diye yazmışlar. Böyle bir durum yok. Zaten Adnan Başkan da başkan olduğu dönem destekliyordu. Erol Ölmez ‘muhtarların arkasında kim var çıkıp erkekçe söylesin’ şeklinde bir beyanda bulunmuş. Bizim arkamızda halk var. Başka kimse yok. Biz halkımız ile sıcağı sıcağına gelişmeleri paylaşıyoruz. Hiçbir değişikliğe uğramadan bugün ne diyorsak aynısını diyoruz. Muhtarlar doğrusunu söylemiyor açıklamasını doğru bulmuyoruz” dedi.

“BAŞKAN SIKIŞINCA MUHTARLARI ORTAYA ATIYOR”

Erol Ölmez’in muhtarlar içerde başka dışarda başka söylemlerde bulunuyor sözlerine ise muhtarlar, “Bizim rahatsız olduğumuz konu Erol Ölmez’in alan küçülünce muhtarlar kabul etti söylemi. Biz temel olarak çöp tesisinin yapılmasına karşı değiliz. O noktaya yapılmasına karşıyız. Belediye başkanın verdiği yalan beyan var. Muhtarlar zan altında. Asla öyle bir şey olmadığını aktarmak istiyoruz. Belediye başkanı sıkışınca muhtarları ortaya atıyor” şeklinde yanıt verdi.

“SARIHOCALAR’A DAVET ETTİK”

Erol Ölmez’in davetine neden katılmadıkları sorusunu yanıtlayan muhtarlar, “Basın bildirisi okurken bir telefon geldi. Telefonu açtığımızda arayan kişinin Erol Ölmez olduğunu öğrendik. Bir kaç arkadaş gelin dedi. Arkadaşlara danıştım. İstişare ettik. Biz Erol Bey ile bugün görüşmeyeceğiz dedik. Kendisi kabul ederse Sarıhocalar Sapağında bir toplantıya davet ediyoruz diye kendisine mesaj attık. 2020-2021’de görüştük ondan sonra konu ile ilgili görüşmedik. Bu bölge bunaldı. İstemediğimizi kesinlikle söyledik. Hiç bir yere söz geçiremediler en garip bizi gördüler” dedi.

“BÜYÜKAKIN VE ÖLMEZ YALAN SÖYLÜYOR”

Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Günen ise, “Bu seçimden önce proje rafa kalktı. Akacak çöp su havzasının olduğu yerde kalıyor. Seçimden önce söz verdiniz. Ne oldu da seçimden sonra ortaya çıktı. Açıkçası Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Yalan Söylüyor, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez yalan söylüyor. Erol Ölmez ‘Ben yeni başkan oldum, gelin konuşalım’ dese anlarız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber