Mustafa Destici: “Sahiplenilmeyen köpekler itlaf edilecek”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin gündeminde yer alan sokak köpekleri sorunuyla ilgili 4 maddelik çözüm önerisi sundu. Destici, “Toplanan köpekler 14 gün barınaklarda tutulacak. Bir ay içerisinde bu köpekler sahiplenilmezse itlaf edilecek” dedi.

Türkiye’nin gündeminde ilk sıralarda yer alan sokak köpeği sorununa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’de 4 maddelik çözüm önerisi geldi. Daha önce yaptığı açıklamalarda 1932 yılında çıkartılan kanunu hatırlatan Destici’nin çözüm önerisinde yer alan maddeler:

1-Başıboş köpekler toplanılacak. Toplanan köpekler 14 gün barınaklarda tutulacak. Bir ay içerisinde bu köpekler sahiplenilmezse itlaf edilecek.

2-Mama lobilerinin faaliyetlerine karşı sert tedbirler alınacak.

3-Başıboş köpeklerin sahiplendirilmesi sıkı denetime tabi olacak.

4-Sahiplendirilen köpeklere çip takılarak bu köpeklerin sokak ortamına tekrar bırakılması durumunda ciddi yaptırımlar söz konusu olacak. Bu şekilde başıboş köpeklerin sahiplendirilmesinin istismar edilmesi önlenecek. Kısacası Atatürk'ün 1932 yılında başıboş köpekler için çıkardığı tamimdeki uygulamaları tekrar hayata geçireceğiz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber