Mustafa Nazlıgül: 5 senede 4 müdür atandı… Bu istikrarsızlığın hesabını kim verecek?

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü’nde 5 senede yaşanan 4 değişikliği eleştirdi. Nazlıgül, hangi milletvekilinin bu istikrarsızlığın hesabını vereceğini sordu.

Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü’nde 5 senede 4 müdür değişikliği yaşandı. Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül de sık sık eleştirilere sebep olan bu değişikliklere tepki gösterdi. Değişikliklerin siyasi baskılarla yapıldığını söyleyen Nazlıgül, “Bu kararlar Kocaeli tarımına zarar veriyor” dedi.

“KOCAELİ AYNI ZAMANDA TARIM KENTİ”

İşte Mustafa Nazlıgül’ün açıklamalarından satır başları: “Kocaeli kenti dışarıdan bakıldığında her ne kadar bir sanayi şehri görünse de ilçelere baktığınız zaman gerçekten aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu da göreceksiniz.

“AKP KÖYLÜYÜ TARIMDAN UZAKLAŞTIRDI”

İlçeleri güçlü yapan tarımın güçlü olmasıdır aslında . Biliyorsunuz Demokrat Parti döneminde ülkemiz Avrupa’da kendi kendine yetebilen yani ürettikleri ile geçinebilen 7 ülkeden biriydi. Maalesef Akp iktidarının ülkeye vurduğu ilk darbe tüm tarım alanlarını imara açmak ve köylüyü tarımdan uzaklaştırmak oldu.

“VERİMLİ ÜRETİM…”

İlimiz ilçelerinde zorda olsa hala tarımla geçinen , üreten çiftçilerimiz mevcut. Bizlerin gönlünden geçen tarımda ve hayvancılıkta çiftçi sayımızın artması bununla beraber verimli üretim ve bu üretim miktarlarının artmasıdır. Bunu istememizin en büyük sebebi üretim ne kadar artarsa fiyat artışı o kadar yavaşlar.

“KAOS, İSTİKRARSIZLIK HAKİM”

Tüm bu çiftçilerin ekmek parası mücadelelerinin yanında , onlara destek olması gereken Kocaeli Tarım İl Müdürlüğünde son 5 senedir müthiş bir kaos, müthiş bir istikrarsızlık söz konusu. Görevi Kocaeli’deki tarıma destek sağlamak olan tarım il müdürlüğünde siyasi baskılarla son 5 senede 4 il müdürü değişti.

“DÜZ MEMUR OLARAK ATANDI”

2019 yılı aralık ayında il müdürü olarak atanan Sn. Kerim Mete sadece 6 ay sonra görevden alınarak Başiskele ilçesine düz memur olarak atandı. 2020 Haziran ayında Sn. Yüksel Çil il müdürü olarak atandı. Sn. Çil 2022 yılında görevinden alınarak aynı müdürlükte müdür yardımcısı görevine indiriliyor.

“KİLİS’E GÖNDERİLDİ”

2022 Aralık ayında Sn. Levent Küçük atanıyor, atanan Sn. Küçük 2023 yılı Mayıs ayında Kilis iline gönderiliyor. Şu an son 1 yıldır Sn. Altan Çakır bu göreve devam ediyor. Sn . Çakır içinde bir düşünce var mıdır bekleyip göreceğiz.

“MÜDÜRLER KÖTÜ, SİYASİLER Mİ İYİ”

Kocaeli’de bu kadar kısa sürede bu kadar il müdürü değişimi normal midir? Bu 4 il müdürü kötü de, bu atamaları yapan siyasiler mi iyi? Bu şekilde sürekli il ve ilçe müdürlerinin değişimi hem Kocaeli’ye hem de Kocaeli tarımına büyük zararlar vermektedir.

“SORUMLULARI KİM”

Kocaeli’nin iktidar mensubu siyasetçileri, milletvekilleri bu işin sorumluları kimlerdir? Tarım konusuna hangi milletvekili bakmaktadır? Bu istikrarsızlığın hesabını kim verecek?”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber