Mutlu ile “İYİ” ittifak. DEM Parti ise…

Siyasi partiler belediye başkan ve meclis üyesi aday listelerini bugün saat 17:00’ye kadar ilçe seçim kurullarına teslim etmesi gerekiyordu

Bugün siyaset çok hareketli. Seçim takvimine göre siyasi partiler bugün saat 17:00’ye kadar belediye başkan adayları ile meclis üyesi aday listesini teslim etmesi gerekiyordu. Başiskele’de yaşanan son gelişmeler ise şu şekilde…

ANLAŞAMADILAR

Başiskele’de CHP ile Saadet Partisi’nin ittifak yapması bekleniyordu. 2019 yılındaki başkan adayı Zafer Mutlu yeniden aday gösterildi. Fakat CHP ile Saadet Partisi arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.

ACURMAN ADAY

CHP Başiskele İlçe Örgütü kendi yaptığı anketler neticesinde Başiskele’de aday gösterme kararı aldı. Mevcut ilçe başkanı Anıl Acurman, Başiskele Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

İTTİFAK

Saadet Partisi ile İyi Parti arasında yapılan görüşmeler neticesinde İyi Parti’nin Saadet Partisi meclis üyesi aday listesine iki isim verdiği öğrenildi ve iki parti arasında ittifak sağlandı.

DEM PARTİ ÇIKARMADI

Öte yandan tüm bu gelişmelerden bağımsız olarak DEM Parti de Başiskele’de aday göstermedi. DEM Parti’nin bir ittifaka dahil olup olmadığıyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber