Naci Görür o bölgeyi açıkladı: 'Muhakkak deprem olur' dedi!

Naci Görür dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görür, o bölgeyi işaret ederek insanların dikkatini üzerine çekti.

Naci Görür o bölgeyi açıkladı: 'Muhakkak deprem olur' dedi!

Naci Görür, Karadeniz’de Bartın açıklarında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili de konuşma gerçekleştirdi. TGRT Haber canlı yayınında konuşan Görür, "Bu herhangi bir haberci değil, bu Bartın depremi de değil. Niye 'Bartın depremi' dediler, bilmiyorum. Batı Karadeniz​ havzasında graben ve horstların bulunduğu faylı bölgede meydana gelmiş bir deprem” açıklamalarında bulundu.

Görür, Karadeniz'deki depremlerin bölgedeki özgün fay sistemleri nedeniyle olabileceğini ve özellikle Rusya’ya yakın kıta kenarında depremlerin meydana gelebileceğini aktardı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrası yapılan çalışmaların değerlendirilmesi üzerine açıklama yapan Görür, yapılan çalışmaların yeterli olmadığının altını çizdi.

"MUHAKKAK DEPREM OLUR"

Olası depremlere karşı uyarıda bulunan Naci Görür, "Güneydoğu bir levha sınırıdır. Arap, Anadolu ve Afrika levhasının sınırıdır. Jeolojik olarak bir sınırdır. 16 milyon sene önce bu sınır oluşmuştur, daha milyonlarca sene bu sınır çalışmaya devam edecektir ve bu sınırlarda muhakkak deprem olur. Siz bugün evleri yenilersiniz ama zamanı gelir yine aynı problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Yeni nesillere bu problemi ihraç edersiniz. Özel malzeme, özel yapılaşma, özel müteahhitler, ileri teknoloji kullanılmazsanız bugün yıkılmaz yarın yıkılır. Bugün ben ölmem, yarın çocuğum ölür, öbür gün torunum ölür” ifadelerini kullandı.

Naci Görür Bartın depremi Fay hattı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber