Narin davasında gelişmeler son hız devam ediyor! Aile hakkında korkunç iddia

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, katledilen Narin'in arama çalışmaları sırasında köylülerin organize bir şekilde güvenlik güçlerini yanıltmaya yönelik ifadeler verdiklerini açıkladı.

Demir ayrıca, itirafçı ve tutuklu amca ile yapılan yüzleşme sürecinde, Narin'in cesedinin gömülmesinin bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş olmadığını da vurguladı. Bu gelişme, köydeki toplu bir iş birliği ya da olayın arkasında başka kişilerin de olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

OLAY PROFESYONEL ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Halk TV Muhabiri Ferit Demir, Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın arama sürecinde köylülerin bilinçli olarak güvenlik güçlerini yanıltmak amacıyla sahte ifadeler verdiklerini açıkladı. Narin'in cesedinin Eğertutmaz Deresi'nin altına gömülmesindeki amacın, kokuya duyarlı köpekleri yanıltmak olduğu ve olayın oldukça profesyonel bir şekilde gerçekleştirildiği uzmanlar tarafından dile getirildi.

200 BİN LİRA

Demir ayrıca, Narin’in ölümünden sonra aile üyelerinin büyük bir kısmının, anne, baba, kardeşler, amcalar ve kuzenler dahil olmak üzere, gözaltına alındığını belirtti. Özellikle Amca Salim Güran’ın kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandığına dikkat çekti. Nevzat Bahtiyar adında bir kişinin ise Amca Güran’dan 200 bin lira karşılığında Narin’in bedenini gömdüğü iddia ediliyor.

BİR KİŞİLİK BİR İŞ DEĞİL

Bahtiyar’ın ifadelerindeki bazı tutarsızlıklar ve çelişkili açıklamalar dikkat çekerken, Demir, köy sakinlerinin güvenlik birimlerini yanıltmak için "şurada görüldü, şu saatte görüldü" gibi gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu vurguladı. Ayrıca Narin'in gömüldüğü yerin düzenli ve taşlarla kapatılmasının, bir kişinin tek başına gerçekleştiremeyeceği kadar zor bir iş olduğunu belirtti.

TELEFON KAYITLARI SİLİNMİŞ

Demir, ayrıca, anne dahil birçok kişinin telefon kayıtlarını sildiğini ve güvenlik güçlerine teslim edilen saat dilimlerinin olayla örtüşmediğini ifade etti. Narin’in babasının evinde 400 adet Kalaşnikof mermisinin bulunması ise olayın karanlık noktalarından biri olarak öne çıktı. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Demir, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın aracıyla Eğertutmaz Deresi bölgesinde jandarma kameraları tarafından kaydedildiğini ve 40 dakika boyunca bölgede beklediğini de açıkladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber