Narin Güran davasında gelişmeler devam ediyor! Tavşantepe’de ki sır perdesi aralanıyor mu
Gazeteci Timur Soykan, Halk TV'de Şule Aydın'ın moderatörlüğünde yayınlanan Kayda Geçsin programında, Narin'in yaşadığı Tavşantepe Köyü'ndeki esrarengiz olayı detaylarıyla açıkladı.
Türkiye, hala küçük Narin'e kimin bu korkunç kötülüğü yaptığını tartışıyor. Her gün yeni gözaltılar ve tutuklamalar olurken, ortaya çıkan ifadeler ışığında aile üyelerinden somut bir bilgi alınamıyor. Narin neden ve kim tarafından öldürüldü? Böylesine bir organizasyon nasıl mümkün oldu? Bu kötülüğün arkasındaki gizli destekçiler kimler?
Bu soruların cevapları aranırken Soykan, köydeki karanlık sırrı adım adım ortaya koydu.
Timur Soykan dikkat çekici ayrıntılar vererek şunları dile getiriyor:
"TAVŞANTEPE'DEKİ GİZEMLERİ İRDELEMEMİZ GEREKİYOR"
"Narin cinayetinde köydeki sessizlik ve organize bir yapının varlığı korku uyandırıyor. Bu nedenle Tavşantepe'deki gizemlere bakmamız gerekiyor. Çok küçük bir köyde bir olay meydana geliyor, fakat yüzlerce cevapsız soru var. Öncelikle şunu belirtelim: 90 hanelik bir köyden söz ediyoruz. Narin'in boğularak öldürüldüğünü öğrendik. İfadeler doğrultusunda yeni gözaltılar gerçekleşiyor. 30 gün sonra Nevzat Bahtiyar'ın evi aranıyor. Ana soru şu: Neden bir sonuca ulaşılamıyor? Tavşantepe köyünde neler oluyor?"
Timur Soykan, Narin cinayetinin nasıl karartıldığını ve olayın arkasındaki organize yapıyı ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Özellikle dikkat çektiği noktalardan biri, mesajların silinmesi. Soykan, bu konuyu şöyle özetliyor:
"TAVŞANTEPE'DEKİ SIRLAR VE MESAJLARIN SİLİNMESİ"
Soykan, soruşturmanın karartılmasının ilk belirtilerinden birinin mesajların silinmesi olduğunu belirtiyor. Salim Güran, cinayetin baş şüphelisi olarak 12 gün sonra gözaltına alınıp tutuklanmış. Güran'ı şüpheli yapan yalnızca Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi değil; beyaz arabasında Narin'in izlerinin bulunması da önemli bir delil. Türkiye'deki cinayet soruşturmalarının büyük çoğunluğu dijital verilerle çözülürken, bu olayda telefon kayıtlarının devre dışı bırakılmasının süreci zorlaştırdığına dikkat çekiyor.
"TEMİZLİK VE ORGANİZE BİR DESTEK"
Soykan, köyde organize bir "temizlik" yapıldığını ve Salim Güran’ın telefonundaki tüm mesajları özel bir programla sildiğini vurguluyor. Güran’ın bu hareketi, olayın arkasında bu işleri iyi bilen bir destekçinin olduğunu düşündürüyor. Ayrıca, köydeki diğer kişiler de mesaj ve arama kayıtlarını temizlemiş.
"AİLE MECLİSİ VE ERKEKLERİ KORUMA REFLEKSİ"
Narin'in öldürüldüğü alanı gören 15 ev olmasına rağmen hiçbir tanık çıkmaması ve köylülerin konuşmaması, olayın aile meclisi kararıyla örtbas edildiği şüphesini güçlendiriyor. Soykan, aşiret düzeninde erkekleri koruma refleksinin gelişmiş olabileceğini ve suskunluğun bu nedenle olabileceğini belirtiyor. Salim Güran’ın cesedi taşırken yanında ağabeyi Enes Güran ve iki kişinin daha olduğuna dair iddialar dikkat çekiyor.
"SAHTE İHBARLAR VE PATATES HATLAR"
Soykan, sahte ihbarların cinayetin karartılmasında büyük rol oynadığını söylüyor. Özellikle patates hatların kullanılarak jandarmanın yanlış yönlendirildiği iddiası, olayın profesyonel bir şekilde örtbas edilmeye çalışıldığını düşündürüyor.
"MERMİLERİN BUHARLAŞMASI"
Son olarak, Narin'in babasının ahırında bulunan 380 mermi meselesine de dikkat çeken Soykan, bu kritik delilin nasıl kaybolduğunu ve soruşturmanın bu konuda neden ilerlemediğini sorguluyor. Salim Güran’ın bu konudaki ifadelerini değiştirdiği ve mesajları hayat kadınlarıyla olan görüşmeleri nedeniyle sildiğini söylediği ancak bu iddiaların cinayetle ilgisini sorgulatan açıklamalar olduğuna vurgu yapıyor.
Soykan, tüm bu detaylarla Narin cinayetinin arkasındaki organize yapıyı ve karartma çabalarını gözler önüne seriyor.