Narin'in vefatındaki son bilgiler!

Olay, 21 Ağustos günü Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu. Ekiplerin çalışmaları sonucu küçük kızın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Narin Güran'ın öldürülmesi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ekiplerin çalışmaları sonucu Narin'in cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Adli makamlar soruşturmayı derinleştirirken, amca Salim Güran Narin'i öldürme şüphesi ile tutukladı. Ardından ise Narin'in cesedini dereye atan Nevzat Bahtiyar tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri gerekçesiyle akrabaları İ.K. ve Ş.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan üç kişiden biri adliyeye sevk edildi. Tüm kamuoyunun günlerdir konuştuğu Narin cinayetinde bazı zanlıların, aramalar sürerken köyde yangınlar çıkarıp elektrikleri kesmekten sorumlu tutularak sorgulandıkları ortaya çıktı. Gelen son bilgiye göre Narin'i kaybolduktan sonra gözaltına alınıp serbest kalan köyün imamı hakkında cep telefonunda uygunsuz görüntüleri olduğu için soruşturma başlatıldı. Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, amca Güran'ın telefonundaki WhatsApp mesajlarını geri getirmek için META'yla görüşmeye devam ettiklerini belirtti. İşte, Narin cinayetinde son dakika haberleri...

WHATSAPP MESAJLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili Meta'dan istenen WhatsApp yazışmalarına ilişkin soru üzerine de Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilerinin bulunduğunu anımsattı.

Uraloğlu, "Burada Meta, 'Biz bu mesajlaşmaları kaydetmiyoruz, depolamıyoruz. Dolayısıyla bunları verme imkanımız yok.' diyor. Yani 'vermiyoruz' değil, 'verme imkanımız yok' diyorlar. Bizim bildiğimiz kadarıyla da dünyada hiçbir yerde böyle bir bilgi verilmedi. Ancak bunlar farklı şekilde depolanmışsa bulut teknolojileriyle ya da farklı mecralarda depolanmışsa ancak oradan bulunması söz konusu. Meta'nın şu andaki yaklaşımı bu ama burada gerek emniyet güçlerimiz gerekse adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgileri, ulaşabildiğimiz kadarıyla vermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda da Meta olsun, diğer platformlarla güncel iletişim halindeyiz." diye konuştu.

ÖLÜM SEBEBİ

CNNTürk’ün haberine göre, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde Narin’in, Salim Güran’ın arabasında bulunan DNA örneğinin, boğularak öldürülenlerin ağzından gelen sıvı olduğunu tespit etti. Buradan hareketle de Narin’in boğazının sıkılması suretiyle boğularak öldürüldüğü sonucuna ulaşıldı. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin soruşturmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Eren, Narin’den diş kalıbı alınamadığını belirterek “Diş kalıp örneği mümkün değil. Çünkü dişler dökülmüş” dedi.

YENGE HEDİYE GÜRAN TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturma sonucunda tutuklu bulunan amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile soruşturmanın seyrini değiştirmek için sahte ihbarlarla, görevlileri farklı yerlere yönlendirdikleri ve verdikleri ifadelerinin çeliştiği belirtilen Güran ailesinin akrabaları İsa Kaya ve Şeyma Kaya'da gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Narin'in kuzenleri İsa ve Şeyma Kaya savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Narin'in yengesi Hediye Güran ise "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Hediye Güran tutuklandı.

ANNENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Soruşturmada anne, baba ve aile fertlerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Annenin ifadesine EKOL TV ulaştı. Merak edilen yasak ilişki iddiasına anne “Hayır böyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi.

Narin’in annesi ifadesinde şunları söyledi:

Savcı: Narin’i seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?

Yüksel Güran: Hayır böyle bir şey kesinlikle yok. Bu iddialardan utanç duyuyorum. Salim Güran ve Nevzat‘ın arası da çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Narin’i kimin kaçırdığını ve kimin öldürdüğünü bilmiyorum.

Savcı: 15.15’te amcayı 3 kez aramışsınız HTS kayıtlarında tespit edilmiş

Yüksel Güran: 1 kez yanlış aradım başka da kendisini aramadım.

Savcı: Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?

Yüksel Güran: Hayır

YANLIŞ İFADE

Önceki gün tutuklanan Salim’in işçisinin 15 yaşındaki oğlu Ramazan A.’nın tutuklama gerekçesinde de zanlıların süreci nasıl yanlış yönlendirdiğine dair değerlendirmelerde bulundu: "Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu’ iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağandışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, iki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, bu eylemlerin bir kısmının Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldığı…"

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber