O fabrika ÇED sürecindeydi.. Onay çıktı

Kartepe’deki tesisin kapasite artışı ÇED sürecindeydi. Firma için onay çıktı.

Kartepe Arslanbey Organize Sanayi bölgesinde bulunan RBS Ravago İnşaat Yalıtım Ürünleri Anonim Şirketi üretim ve kimyasal depolama kapasite artışı yapacak. Şirket toplam depolama kapasitesi 500-50 bin metrekare arası olan doğalgaz, petrokimya, petrol ve kimyasal maddelerin depolandığı tesislerini büyütmeye hazırlanıyor.

10 KAT FAZLA ÜRETECEK

Firmanın hazırladığı ÇED raporuna göre, yılda 9 milyon 57 bin metrekare ürün ve 450 metreküp depolama kapasitesine sahip olan firma, söz konusu projesi ile birlikte üretim kapasitesini 78 milyon 183 bin metrekareye çıkarmak istiyor. Firma, kapasite artışı ile birlikte yılda 11 milyon 727 bin metrekare Cam Tülü Taşıyıcılı, 66 milyon 455 bin metrekare Cam Tülü Taşıyıcılı, Bitümlü Yalıtım Örtüsü veya Şıngıl, 13 milyon 402 bin metrekare Taşıyıcısız Membran ve 5.956 ton sıvı membran üretimi yapacak. Bununla birlikte firmanın depolama kapasitesi ise 1.285 metreküpe çıkacak.

92 MİLYON

Halihazırda 23 bin 694 milyon metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren ve tek vardiya sistemiyle çalışan firma, kapasite artışı ile birlikte 3 vardiyalı sisteme geçecek. 92 milyon 324 bin liraya mal edilecek proje ile birlikte tesiste halihazırda çalışan 54 personelin sayısı ise 75'e çıkacak. Firmanın söz konusu projesi için ÇED süreci tamamlandı ve “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Söz konusu yatırımın kısa sürede başlaması planlanıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber