O hat hizmete giriyor: Bakandan paylaşım geldi

İzmit'te şehir içiyle Kocaeli Şehir Hastanesi'ni birbirine bağlayacak olan tramvay hattı yarın açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bilgi verdi.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılmasının sonrasında bir süredir beklenen tramvay hattı yarın çalışmaya başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise tramvay hattına ilişkin video paylaşarak, yazılı açıklama yaptı.

Kocaeli Şehir Hastanesi ile İzmit'i birbirine bağlayacak olan tramvay hattı, 3,1 kilometre uzunluğunda olacak. Tramvay hattıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Bakan Uraloğlu, "Bu projeyle Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede" dedi.

1,5 YILDA

5 istasyondan oluşacak hatta, Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi duraklarının bulunduğunu ifade eden Uraloğlu, 3,1 kilometrelik hattın yapımını 1,5 yıldan kısa sürede bitirdiklerini belirtti. Uraloğlu, "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak" sözlerini kullandı.

"GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA KISA SÜREDE"

"Toplamda 40 bin 819 metreküp beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirdik. Ayrıca 8 bin 500 metreküp taş duvar, 3 bin 980 metrekare taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık imalatı da tamamladık" diyerek sözlerine devam eden Uraloğlu, "Projemizin elektromekanik ve sinyal imalatlarını da yaptık. Göründüğünden çok daha büyük bir projeyi kısa sürede hizmete açıyoruz. Çünkü 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demir yolları sektöründe dev yatırımlarla büyük mesafeler katettiğimiz gibi kent içi raylı ulaşım sistemlerinde başta büyükşehirlerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde büyük ilerlemeler sağladık" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR PROJEYİ KÜÇÜK GÖRMEDİK"

Hiçbir projeyi küçük görmediklerini ve hiçbir projede gecikmeye izin vermediklerini de sözlerine ekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bakanlık olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladık. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

https://twitter.com/a_uraloglu/status/1768903134649123180

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber