O market zinciri kepenk indirdi!

Türkiye'nin köklü zincir marketlerinden birine iflas kararı çıktı. İşte detaylar..

Ana bayisi İstanbul'da bulunan o köklü zincir market kepenkleri indirme kararı aldı. İflas kararı çıkan market için İki şirketin konkordato sürecinde kurtarılamayacağına hükmeden mahkeme iflası onayladı.

Türkiye'nin köklü market zincirlerinden biri olan Beğendik, kepenkleri indirdi. Beğendik, daha önce bünyesinde bulunan Real için de iflas kararı almıştı. Kayserili Beğendik, uzun yıllardır perakende sektörünün önemli bir parçası olarak faaliyet gösteriyordu. Ancak şirketin mali sorunları nedeniyle iflas etmek zorunda kaldığı anlaşıldı. Beğendik, 1980'li yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahipti ve Real Marketleri'ni de bünyesine katmıştı.

KAYYUM ATANMIŞTI

Beğendik, mali zorlukları aşabilmek için bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, kritik bir karar alarak 16 Ekim'de Real ve Beğendik için kayyum atadı. Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketleri için iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne gönderildi. Beğendik, 1986 yılında Kayseri'de kuruldu ve 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki mağazasını açarak büyümeye başladı. İstanbul pazarına Real'i satın alarak giriş yapan Beğendik, daha önce İstanbul'a giriş yapmış ancak 2002'de uygun koşullar olmadığından geri çekilmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber