Okullarda müfredat değişikliği mi yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemine yönelik önemli bir adım atarak okullarda gerçekleştirilecek müfredat değişikliğini duyurdu

Bakan Tekin, 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' kapsamında Ankara'da görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, depremin etkilediği bölgelerdeki öğrenci, öğretmen ve depremzedelerin yaralarının sarılması için Bakanlık olarak seferberlik anlayışıyla çalıştıklarını vurguladı. Arama kurtarma, bakım ve onarım, psikososyal destek gibi birçok alanda gece gündüz demeden çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Bakan Tekin, deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yönetmek adına seferberlik halinde çalışmalarının süreceğini belirtti. Bakanlık politikalarının etkin olabilmesi için öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını söyledi. Önemli bir çalışma olan müfredat değişikliği hakkında da konuşan Bakan Tekin, müfredatın hızla değişen dünya koşullarına uygun olarak güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Müfredatın dinamik bir yapıda olması gerektiğini belirten Tekin, yeni müfredatın ana paradigmasının, ülkenin değerleriyle uyumlu bir şekilde oluşturulduğunu ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber