Okutucu Ailesi Yenidoğan Çetesi soruşturmasıyla yıkıldı! Yaşadıkları trajediyi anlattılar

Kocaeli'de yaşayan Okutucu çifti, geçen yıl özel bir hastanede dördüz doğum sonrasında yaşadıkları trajediye Yenidoğan Çetesi soruşturmasının eklenmesiyle bir kez daha sarsıldı.

Kocaeli Haber-Okutucu Ailesi Yenidoğan Çetesi soruşturmasıyla yaşadıkları trajediyi anlattılar

Üç bebeklerini kaybeden, hayatta kalan bebeğin de gözlerinde görme kaybı oluşan çift, yaşadıkları bu acı dolu günleri hatırlayarak, Yenidoğan Çetesi davasına dahil olabilmek için avukatları aracılığıyla dilekçe sundu.

DURUMU DAHA DA KÖTÜYE GİTTİ

Gebze'de yaşayan Hamide Okutucu, 23 Mayıs 2023 tarihinde Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi'nde erken doğum yaptı ve dördüz bebek dünyaya getirdi. Bebekler, erken doğum nedeniyle kuvöze alındı. Doğumdan iki gün sonra çift, ilk bebeklerinin ölüm haberini aldı. Kısa süre sonra ikinci ve üçüncü bebeklerini de kaybettiler. İddiaya göre, doktor aileye bebeklerin mikrop kaptığını ve bunun genetik olduğunu söyledi. Çaresizlik içinde kalan aile, hayatta kalan dördüncü bebekleri Cemre'nin yaşaması için umutla bekledi. Ancak bebeğin durumunun kötüye gittiğini, vücudunda yanık izleri olduğunu fark eden çift, hastane ve doktorlarla ilgili araştırma yapmaya başladı.

AİLE HUKUKİ MÜCADELE VERDİ

Cemre bebek üç ay boyunca entübe halde kalırken, 112 ambulansı aracılığıyla Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi'nden Medilife Bağcılar Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da kuvöze alınan Cemre, sol gözünde tamamen görme yetisini kaybetti ve verilen ilaçlar nedeniyle bedeni zayıf düştü, yürüme ve hareket yetileri zarar gördü. Aile, bebeklerinin vücudunda yanık izleri olduğunu ve kemiklerinin belli olduğunu dile getirerek sorumluların cezalandırılması için hukuki mücadele başlattı.

SGK'DAN PARA ALMAK İÇİN YOĞUM BAKIMDA TUTMUŞLAR

Aile, seslerini kimsenin duymadığını belirtti. Yenidoğan çetesi skandalıyla ilgili haberleri duyduktan sonra, SGK’dan para almak için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olduklarını öğrendiklerinde büyük bir şok yaşadılar. Bunun üzerine, çeteyle ilgili açılan dava dosyasına dahil olmak için yeniden hukuki adım attılar.

3 ÇOCUĞUMU KAYBETTİM

Baba Akın Okutucu, bir sene önce seslerini duyurmak için yaptıkları çabaların sonuçsuz kaldığını belirterek, "Üç bebeğimi kaybettim ve Cemre'nin de bir gözünü Medilife Hastanesi'nde kaybettik. Gebze Yüzyıl Hastanesi, 112 ve Medilife arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyorum" dedi. Anne Hamide Okutucu ise, “Eğer o zaman dikkate alınsaydık, bu kadar ölüm olmayabilirdi. Üç çocuğumu kaybettim ve hala toparlanamadık. Artık kimse bu acıları yaşamasın” şeklinde konuştu.

EN AĞIR CEZAYI TALEP EDİYORUZ

Avukat Tayfun Budak, "Cemre bebek Yenidoğan Çetesi ihmalleri nedeniyle sol gözünü kaybetti. Bu davada mağdur olduk ve adalet arıyoruz. Sorumluların en ağır cezaları almasını talep ediyoruz" dedi.

Yenidoğan Çetesi Akın Okutucu Hamide Okutucu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber