Önce trendyol şimdi de Hepsiburada satıldı!
Türkiye’de internetten alışveriş denince akla gelen ilk siteler birer birer satılıyor. Şimdi de Hepsiburada, satıldı
Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olan Hepsiburada, önemli bir değişim sürecine girdi. Şirketin yönetimi, reklamlarında sıkça yerli ve milli vurgusu yaparak kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışıyordu. Ancak, bu yerli duruşun arkasında, kapalı kapılar ardında gerçekleşen büyük bir satış anlaşması yer aldı. Hepsiburada'nın çoğunluk hisseleri, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi.kz'ye satıldı.
HİSSELERİN YÜZDE 65,4'Ü İÇİN ANLAŞMA SAĞLANDI
Hepsiburada'nın kurucusu Hanzade Doğan ve ailesi, şirketin yüzde 65,4’ünü temsil eden A ve B grubu hisselerinin devri için Kaspi.kz ile bağlayıcı bir sözleşme imzaladı. Anlaşmanın toplam değeri 1,2 milyar dolar olarak belirlendi.
HİSSE DEVRİ DEĞERİ 1 MİLYAR 127 MİLYON DOLAR
Açıklanan verilere göre, hisse devir işleminin toplam değeri yaklaşık 1 milyar 127 milyon ABD doları. Ödemelerin iki taksitte yapılması planlanıyor. Hisse devri, kapanış koşullarına ve Türkiye'deki idari izinlerin alınmasına bağlı olarak, 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
İKİ TAKSİTTE ÖDENECEK
Anlaşmanın detaylarına göre, ilk taksit olan 600 milyon dolar, kapanışta ödenecek. İkinci taksit ise 526,9 milyon dolar tutarında olup, kapanıştan sonraki altı ay içinde ödenecek.
HEPSİBURADA'NIN DURUMU
2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada, Türkiye’nin tercih edilen e-ticaret platformu olma yolunda ilerliyor. Şirket, pazaryerinde 101 bin iş ortağı ile 12 milyon aktif müşteriye hizmet veriyor. 2023 mali yılı itibarıyla, toplam satış hacmi yaklaşık 4 milyar ABD doları olarak kaydedildi.