Orman yangınları hız kesmeden devam ediyor! Müdahaleler yapılıyor

Yaz aylarından bu yana şüpheli bir şekilde başlayan orman yangınlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. Muğla'nın Dalaman, Gökova ve Milas bölgelerindeki ormanlık alanlarda dün akşam çıkan yangınlar hala kontrol altına alınabilmiş değil.

Orman yangınları devam ediyor

Dalaman'ın Taşbaşı köyünde akşam saatlerinde başlayan yangına yönelik söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yangına 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman personeliyle müdahale ediliyor.

SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE BAŞLANDI

Sabah gün doğumuyla birlikte, 6 uçak ve 1 helikopter havadan söndürme faaliyetlerine başladı. Meteoroloji, bölgede saatte 50-60 km hıza ulaşan güçlü rüzgarın öğle saatlerine kadar etkili olacağını bildirdi. Muğla'nın Gökova Körfezi'nde, Turnalı mevkiinde meydana gelen orman yangını da dikkat çekiyor. Söndürme çalışmaları devam ederken, 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ediyor. Ayrıca, havadan müdahale için 5 helikopter ve 1 uçak görevlendirilmiş durumda.

SABAH SAATLERİNE KARŞI…

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Dibekdere köyü yakınlarında, dün gece saat 05.40'ta orman yangını başladı. Yangına karadan müdahale için 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personel görevlendirildi. Ayrıca, söndürme çalışmalarına destek vermek üzere 1 helikopter de havadan müdahalede bulundu.

Muğla Dalaman Milas
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber