Ormanın içine taş ocağı yapılacak!

Sedef Kireç Sanayi Körfez’e kireç taşı ocağı ve kırma tesisi yapmak için başvurdu. ÇED sürecinin başlatıldığı projede bulunan alan Orman Kanununa göre orman alanı üzerinde yer alıyor.

Sedef Kireç Körfez’de bulunan Osmanlı Mahallesi’ne kireç taşı ocağı ve kırma tesisi yapmayı planlıyor. Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatılan proje ile birlikte Körfez’e 3 milyon 965 bin liralık yatırım yapılacak. Proje kapsamında yılda 1 milyon ton kireçtaşı malzemesi çıkartılması planlanıyor.

1 MİLYON KİREÇTAŞI

Şirketin çıkaracağı 1 milyon ton kireçtaşının 399 bin tonu kırma eleme tesisinde beslendikten sonra kalan 601 bin ton tüvenan malzemenin piyasa satışı yapılacak. Söz konusu taş ocağının montajı aşamasında 10 personeli işletme aşamasında ise 15 personel görev alacak.

ORMAN ÜZERİNDE YER ALIYOR

Taş ocağında mevsimsel faktörlerin etkisi sebebiyle personeller yılda 10 ay görev yapacak. Tek vardiya üzerinden çalışacak olan personeller günde 8 saat ayda ise 25 gün çalışacak. Proje kapsamında hali hazırda bulunan yollar kullanılacak olup yeni yol yapılması söz konusu değildir. Öte yandan proje alanı, Orman Kanunu uyarınca orman alanı üzerinde yer alıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber