Otogarda öğrenciler için ucuz bilet mümkün! Başkan Halil Baylam açıkladı

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Kocaeli otogarında beklenen yoğunluk başladı. Yoğunluk ve bilet fiyatları hakkında konuşan İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Derneği Başkanı Halil Baylam yazıhaneden bilet alan öğrencilerin indirimlerden faydalanabileceğini açıkladı.

Türkiye çapında üniversitelerin açılmasıyla birlikte yoğunluk yaşanan otogarlardan birisi de Kocaeli otogarı oldu. Türkiye’nin uzun süredir içinden geçtiği ekonomik kriz ortamında öğrenci bilet fiyatlarının durumu ve otogarın yoğunluk seviyesi için İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Derneği Başkanı Halil Baylam önemli açıklamalarda bulundu.

HAFTA SONU ARTACAK

Gazetemize konuşan İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Derneği Başkanı Halil Baylam, “Öğrenci yoğunluğu okulların açılmasıyla beraber artmaya başladı. Tahmin ediyorum ki hafta sonuyla beraber iyice artacak. Yakın illerden gelen öğrenciler hafta sonları sürekli seyahat halinde oluyorlar. Bu da aynı şekilde yoğunluğu arttırıyor. Temennimiz vatandaşın ve esnafın yüzü gülsün. Herkesin yüzü gülsün’ dedi.

ÖĞRENCİ AYRI ÇOCUK AYRI

Öğrenci bilet fiyatlarını kimin belirlediğine dair konuşan Baylam, “Devletin bize verdiği fiyatları kullanıyoruz. Öğrenci fiyatları aynı, çocuk fiyatları ayrı. Bunların hepsinin fiyatları bilgisayarlara düşüyor. Bizim fiyatlar için bu olsun şu olsun dememiz mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

MÜDAHALE EDEMİYORUZ

Öğrencilerin beklediği indirimli bilet için konuşan Baylam, “Biz öğrencilere yazıhaneden bilet aldıkları takdirde oldukça yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat insanlar genel olarak internetten biletlerini alıyorlar bu sefer biz müdahale edemiyoruz…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ESNAF ÖĞRENCİDEN YANA

Mikrofonlarımızı esnafa çevirdiğimizde ise genel olarak öğrencilerin fiyattan şikâyet ettiği söylendi. Aynı zaman yazıhaneden bilet alan öğrencilere %20 indirim yapıldığı söylendi.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Otogarda yoğunluk sürerken bilet fiyatlarındaki artış herkesin gündeminde. Bu artıştan vatandaşlar doğrudan etkilenirken, mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlar, “Her geçen gün artıyor geçen sene neredeyse yarı fiyatına aldığım bileti şimdi iki katına alıyorum” diyerek tepkisini gösterdiler.

https://youtu.be/KYvyESTqy7Y?si=RQfx-Mn0diob8dv1

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber