Özgür Özel’den açıklama: Dilruba adına ben özürdilerim, sıra sende

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel’i Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştirerek, kendisine "özür dile" çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bu çağrıya yanıt verdi. Özel, "Dilruba adına özür diliyorum. Şimdi sıra Erdoğan'da. O da kırdığı herkesten özür dilemeli," şeklinde karşılık verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu üzerinden kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.

‘BEN KENDİ ADIMA ÖZÜR DİLERİM, O DA GEREKENİ YAPSIN’

İzmir’de açıklama yapan CHP lideri Özel, "Sayın Erdoğan, 'Özgür Özel özür dilesin' demiş. Benim kendimden dolayı özür dileyecek bir durumum yok. Ancak, Dilruba'nın sözleri üzerinden bize yöneltilen suçlamalar varsa, onun adına özür diliyorum," şeklinde konuştu. Özel, "Sayın Erdoğan da bir adım atmalı. O da söylediği sözlerden ve AK Partili olmayanları üzen tüm ifadelerinden özür dilesin. Türkiye'nin normalleşme sürecinde bir adım daha atması gerekiyor. Millet bunu bekliyor. Ben üzerime düşeni yaptım," şeklinde açıklamada bulundu.

‘TOPLUMA BİR ÖZÜR BORCU’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda CHP ve Özgür Özel’i, Dilruba Kayserilioğlu üzerinden eleştirmişti. Erdoğan, "Sadece partimize oy verenleri değil, halkın büyük çoğunluğunu rahatsız eden o fotoğraf Türk siyasetinin ve Türk demokrasisinin seviyesine uygun değildir," şeklinde konuşmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in topluma bir özür borcu olduğunu belirtmişti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber