Özlü projelerini anlattı! “Evlatlar babalarından ister”

Seçim öncesi projelerini anlatan Başiskele Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Yasin Özlü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projeler ile ilgili, “Evlatlar babalarından ister” dedi.

Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kaldı. Seçim sayacı ilerledikçe adaylar saha çalışmalarına devam ederken projelerini de açıklamaya başladı. Başiskele Belediyesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü bugün Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte projelerini anlattı.

“SOSYAL TESİSLERDEN DAHA ÇOK TEŞEKKÜR ALDIM”

Devlet Hastanesi projesi ile sunumuna başlayan Özlü, “Millet bahçesi içinde bir alan ayırdık sağlık bakanlığı programına girdi: 100 yataklı ama tek kişilik odalar olarak. Sporcu Eğitim Merkezi; Başiskele için en çok istediğimiz çalışmalardan biri idi. 5 bin metrekare bir alanda bir proje hazırladık. Vefa Kıraathanesi; Gençlere en çok proje yapıyorsun diyorlardı onlar için iyi zaman geçirecekleri bir yer olacak. Sosyal tesis projeleri; Kent meydanında millet bahçesi içinde yeni sosyal tesisler yapmaya hazırlığımız var, Kilometrelerce yol yapmaktan daha çok teşekkür adlım sosyal tesis yapmaktan” dedi.

BÜYÜKAKIN BABA

800 kişilik kongre merkezinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Özlü, “Ortak proje. Başkanımıza gidip ortak proje yapacağız diyoruz. Olum siz ortak biz Pazar dedi. Evlatlar babalarından ister. Biz evladız siz baba. Ortak proje bizden. Proje bizden her şeyi o veriyor” dedi.

“2 MİLYAR TL’LİK YATIRIM”

Kavşak projelerinin önemine vurgu yapan Yasin Özlü, “Başiskele’nin giriş çıkışlarındaki sorunu çözecek projesi Karayolları Genel Müdürlüğü onayladı. 2 Milyar Lira civarında bir yatırım. Seçimden sonra başlayacak projelerden biri” dedi.

“D130’UN YÜKÜ AZALACAK”

Sözlerine devam eden Özlü, “Ulaştırma bakanlığımızın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağı İzmit Yalova Otoyolu projesi var. D130’un yükünü alacak bir proje” dedi. Kobis bisiklet yollarının yaygın olacağını belirten Özlü, “Sahilden Millet Bahçesine, oradan Belediyeye yeni yapılacak yollarda 10 kilometre bisiklet yolları yapılacak” dedi.

OTOPARK İHTİYACI ARTACAK

Göreve başladığımda Başiskele’de sadece 1 tane prestij cadde vardı şu anda 24 tane var. Büyük bir kısmını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bazılarını biz yaptık. Başiskele’yi modern şehir görüntüsüne kavuşturmaya devam edeceğiz” dedi. Artan nüfus ile birlikte otopark ihtiyacının artacağını ifade eden Özlü, küçük küçük alanlarda yaklaşık 2 bin araçlık otopark yapılacak. D130 üzerindeki üst geçitleri değiştirip kimilerine asansörler ekleyeceğiz” dedi.

“DEVLET HASTANESİ BURADA OLACAK”

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olacak Seymen Millet Bahçesi ile ilgili de konuşan Özlü, “555 bin metrekare alanda Başiskele Seymen Millet Bahçesi ikinci etabı tamamlanacak. Devlet Hastanesinin burada olduğunun düşünün. Çevre düzenlemeleri ile şehrin görünümü değişecek” dedi.

“NORMAL PARK YAPMAYACAĞIZ”

Vaatlerine devam eden Özlü, “Onlarca park yaptık. Artık biraz farklı parklar yapacağız. Tematik parklar yapacağız. Normal parklar artık bizim ölçümüz değil” dedi. Alper Gezeravcı’nın ismini taşıyacak uzay evi yapacaklarını ifade eden Özlü çocuk ve gençlerin bilim çalışması yapacağını ifade etti. Özlü, gençlerin beğenisini toplayan Genc-i Ala mekanlarının da artacağını ifade etti.

“SPORCU KÖYLER YAPACAĞIZ”

Başiskele’ye Kocaeli Büyükşehir Belediyeis işbirliği ile kapalı bir sporn salonu yapılacağını ifade eden Büyükakın, “Skateparkların sayısını da arttıracağız. Gençler bunu bizden istiyor” dedi. Sporcu köyler yapılacağını söyleyen Özlü, amatör spor kulüplerine de desteğe devam edeceklerini belirtti.

SAHİLE MARİNA YAPILACAK

Sahilde yüzer iskele projesi hazırladıklarını ifade eden Özlü, “Sahilde bir marina yapacağız. Sahildeki kayıkların düzensiz görünümünü güzel bir iskele ile toparlayacağız” dedi.

YAPAY ZEKA, AKILLI ATIK TOPLAMA VE SİTELER

Yapay Zeka asistanı; Türkiye ve Kocaeli’de ilçeler arasında önemli bir şekilde dijitalleşsen bir belediyemiz var. Baya bir ilerleme katettik. Araya yapay zeka asistanı koyup belediyenin hizmetlerini hızlı bir şekilde cevaplandıracak dijital dönüşüme başlıyoruz. Çöp toplamayı da akıllandırıyoruz verimli olsun diye. Tüm konteynırların yerlerini belirledik, konumlarını aldık. Ekran takip edilecek hale getireceğiz. Hepsinde tablet olacak, akıllı atık toplama sistemine geçiyoruz. Sitelerin sayısı çok arttı. Kimi siteler bir mahalle kadar. Sitelerin kent hayatına katılımını sağlamamız lazım. Onların sorunları ve talepler ile ilgilenen bir ekibimiz olacak” dedi.

“ÖĞRENCİLERE DESTEKLER DEVAM EDECEK”

Üniversite Öğrencilerine 5 bin TL öğrenim desteği vereceğiz. Tüm 12’inci sınıflara ve 8’incı sınıflara soru bankası desteğimiz devam edecek. Birinci sınıf öğrencilerimize kırtasiye kiti vermeye devam edeceğiz” dedi. Özlü aynı zamanda engelli bireyler için mola evleri inşa edileceğini söyledi. Özlü, “Düne göre daha tecrübeliyiz, düne kadar daha güçlüyüz, mali olarak daha güçlüyüz. Yerli yerinde işler yapan bir Başiskele Belediyesi var. Bu salon 100 milyon liraya mal oldu. 20 milyon lirasını bakanlıktan 80 milyonu kendi kaynaklarımız ile yaptık. Tek kalemde yapılan en büyük ihale oldu” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber