Pide 20 lira mı olacak? "Daha toplantı bile yapmadık"

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli’de Ramazan Pidesi fiyatı ile ilgili alınan bir karar olmadığını ifade ederek pide fiyatlarının önümüzdeki günlerde belirleneceğini ifade etti.

Ramazan ayına çok az bir süre kala Ramazan pidesi fiyatları vatandaşların en çok merak ettikleri arasında ilk sırada yer aldı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan Ramazan pidesinin bu yıl yine fırınlarda zamlı satılması bekleniyor. İstanbul’da ramazan pidesinin 20 liradan satışa sunulacağı iddia edildi. Kocaeli’de ise Fırıncılar Odası Ramazan Pidesi fiyatı ile ilgili bir karar almadı. Kocaeli’de pide fiyatı önümüzdeki haftalarda belli olacak. Kocaeli’de de 20 lira olacağı iddiaları ile ilgili konuşan Ali Sarı, geçtiğimiz sene ile bu sene arasındaki un fiyatı farkı göz önüne alındığında fiyatın İstanbul’daki fiyatlara yakın olacağını ifade etti.

“HERKES BİRŞEYLER YAZIYOR”

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın henüz aldığı bir karar olmadığını ifade eden Sarı, “Net bir şey yok. Biz daha Fırıncılar Odası olarak toplanmadık. Bizimle ilgili netleşen bir durum yok. Bir şey söylüyorum farklı yazılıyor. Ben 20 lira yüksek demedim. O fiyat bandında olacak bizim fiyatlar. Herkes birşeyler yazıyor. Fırıncılar Odası olarak biz toplantımızı yapmadık. Sonuçta Esnaf Odaları Birliğinden bu karar çıkacak. O da önümüzdeki hafta olacak. Çevre illerde karar alındığı söyleniyor” dedi.

“İSTANBUL’DAN UZAK BİR FİYAT OLMAZ”

İstanbul’da 340 gram 20 Lira karar alınmış. Buna yakın bir fiyat olur. Bundan uzak bir fiyat olmaz. Bizde 850 liraya alıyoruz unun çuvalını İstanbul da 850 liraya alıyor. Geçtiğimiz sene 350 liraydı. Asgari ücret geçtiğimiz sene 8 bin 500 liraydı bu sene 17 bin lira. Bunlar gözönüne alarak İstanbul bir fiyat çalışması yapmış. Kocaeli’nin net bir açıklaması yok bu konu ile igili. Biz daha bir çalışma yapmadık” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber