Polis şehitliklerine bayram ziyareti

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. Yıldönümü kutlamaları ve Ramazan Bayramı kapsamında İzmit Namazgah ve Bağçeşme Polis Şehitliği'ne ziyaret düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. Yıldönümü kutlamaları Kocaeli’de devam ediyor. 6-10 Nisan tarihleri arasında başlayan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak İzmit Fevziye Camiinde mevlit okutuldu. Ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ziyaret edildi. Ramazan bayramı arifesi nedeniyle de Bağçeşme'de bulunan Namazgah ile polis şehitliğinde de anma programı düzenlendi. Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Murat Bozkurt, Ak Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl yöneticisi Yaşar Arslan, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, şehit aileleri ve STK temsilcileri katıldı. Burada şehitlerin mezarlıklarına karanfil bırakılırken Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından dua yaptırıldı.

"TÜM TEDBİRLERİ ALDIK"

Ziyaretin ardından konuşan Vali Seddar Yavuz, “Değerli arkadaşlarım özellikle vatandaşlarımızın bayram sevincini yaşaması için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer kurumlarımız tarafından her türlü tedbir alınmış, bayram öncesinde özellikle ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına yönelik yoğun bir yardım faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yine vatandaşlarımızın memleketlerine, tatillerine ve sevdiklerine kavuşmak üzere yollara çıktığını hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle ilk günden itibaren trafik timlerimiz, emniyet ve jandarma birimlerimiz bütün yollarda gerekli trafik tedbirlerini almış bulunuyorlar. Bunun yanında gıda denetimleri başta olmak üzere yine vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tüm konularla ilgili de kurum ve kuruluşlarımız tedbirlerini aldılar” dedi.

VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Vali Yavuz, “Bir kez daha bayramların birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde yaşanması gerektiğine inanarak ve bunu dileyerek küskünlerin barıştığı, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği ve her geçen gün güçlendiği bir bayram olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayram öncesi, sırası ve sonrasında 7/24 mesai harcayan emniyet ve jandarma birimlerimize, Büyükşehir Belediyemizin çok kıymetli ekiplerine, diğer kurum ve kuruluşlarımızın tüm çalışanlarına şükranlarımızı sunuyor, hayırlı bayramlar diliyorum. Bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Hayatta bulunan kahraman gazilerimize de sağlık afiyet ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber