Rektör Cantürk ‘dekanlık’ meselesini açıkladı

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Esra Güzeldemir Akçakanat’ın görevi rektör uhdesine alınmıştı. Konu hakkında KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk’ten açıklama geldi. Cantürk, “Aksaklık olmasın diye, görevi uhdeme aldım” dedi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün onayıyla Prof. Dr. Esra Güzeldemir Akçakanat Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı olarak atanmıştı. 2 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen atamanın ardından bir hafta sonra Akçakanat’ın görevi rektör uhdesine alındı. Böylece KOÜ Rektörü aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi dekanı olarak görev yapacak.

“YAZI GECİKİNCE…”

Görevlendirmeden kısa bir süre sonra Esra Güzeldemir Akçakanat’ın görevinin neden rektör uhdesine alındığı merak ediliyordu. Konu ile ilgili KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk gazetemize açıklama yaptı. Cantürk yaptığı açıklamada, “Esra hocamızın dekan olması bir görevlendirmeydi. YÖK’ten yazı gecikince fakültede aksaklık yaşanmaması için görevi uhdeme aldım” dedi.

ESRA GÜZELDEMİR AKÇAKANAT KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin dekanlığına atanan Esra Güzeldemir Akçakanat 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini okuyan Akçakanat, 13 yıldır Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapıyor. En son Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Akçakanat, evli ve 1 çocuk annesi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber