RTÜK üyeleri belli oldu: Hangi partiden kimler var?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelikleri TBMM’de görüşülmesinin ardından belirlenmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla da Resmi Gazete’de yayınlandı. RTÜK üyeleri arasında kimler var? RTÜK başkanı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararına göre; TBMM Genel Kurulunda Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35'inci maddesi göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda boşalan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi gruplarına düşen birer üyelik için seçim gerçekleşti.

ŞAHİN VE TAŞÇI İKİNCİ KEZ

Genel Kurulun 10 Ekim tarihli 5'inci birleşiminde yapılan seçim sonucuna göre, aday gösterilen Adalet ve Kalkınma Partisi Grubundan Ebubekir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Grubundan İlhan Taşcı ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Grubundan Necdet İpekyüz RTÜK üyeliklerine seçildi.

SEÇİM 18 EKİM'DE YAPILACAK

Aynı zamanda RTÜK Başkanlığı da yapan Ebubekir Şahin ile İlhan Taşçı ikinci kez RTÜK üyesi seçilirken; İpekyüz, 27’inci dönem HDP milletvekili olarak Meclis’te yer almıştı. RTÜK’teki başkanlık seçimi ise 18 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı.
Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı.
6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23.01.2019 tarihinde yapılan seçimle Üst Kurul Başkanı olan Şahin, evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak’ın babasıdır. Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir.

İki yıllık başkanlık görevinden sonra 25.01.2021 tarihinde ikinci kez Başkanlık görevine seçildi. 25.01.2023 tarihinde ise üçüncü kez Üst Kurul Başkanlığına yeniden seçildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber